Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata dovada faptului ca Google stie in fiecare secunda unde esti

Published

on

Iata dovada faptului ca Google stie in fiecare secunda unde esti, dar nu as spune ca ne spioneaza sau ca este o functie ascunsa pe care o introduce fara sa vrei in telefonul tau.

De fapt, daca nu stiai, in momentul in care ti-ai cumparat un nou telefon mobil, ai introdus un cont de Google si ai fost de acord cu o serie de termeni si conditii. Sunt foarte multe de cititi acolo si mai mult ca sigur, ai apasat “sunt de acord” fara sa citesti nimic…

Nu ai facut neaparat ceva rau, toti am procedat asa si avem incredere in gigantul american. Numai ca, nu prea te poti ascunde de el si stie despre tine totul. La ce ora ai plecat de acasa si pe unde ai umblat! Nu poti pacali pe nimeni si in cazul in care cineva vrea sa te verifice, o poate face cu usurinta.

Advertisement

Este vorba despre Timeline, o functie oferita de Google Maps si pot spune ca destul de ascunsa in aplicatie…Aceasta functie poate fi accesata de pe telefonul mobil, dar o puteti consulta si de pe Windows, este suficient sa cautati in browser “google timeline” si sa explorati aventurile pe care le-ati avut.

Dar atentie, trebuie sa fiti conectati la contul de Google si locatia sa fie in permanent activata, mai mult ca sigur ca nu o dezactivati, mai ales in cazul in care folositi navigatia GPS. Si atentie, chiar daca folositi Waze, istoricul tot se inregistreaza. Iata cum puteti avea acces la el, este cat se poate de simplu.

google unde esti

  • Intra in aplicatia Google Maps.
  • Apasa pe iconita ce reprezinta pictograma contului tau (este in dreapta/sus, o vedeti in prima captura)
  • Apoi (vedeti tot in prima captura) vei apasa pe “Cronologia ta”.
  • Ti se va deschide o noua fila cu o serie de detalii si va trebui sa apasati pe “Continuati”.
  • Apoi, in fereastra care se va deschide, va fi afisat absolut tot ceea ce ai facut astazi.
  • La ce ora ai plecat, de unde ai plecat, unde ai fost, cat timp ai petrecut acolo, etc.
  • Si atentie, nu conteaza daca ai fost pe jos sau cu masina, Google va sti totul!
  • In plus, exista posibilitatea de a vedea statistici pe zile, luni sau ani!
  • Este extrem de interesant si asa iti poti reaminti pe unde te-ai plimbat, ce ai vizitat, in ce tari ai fost, orase, obiective, etc!

Daca vrei sa activezi functia, sa o opresti sau sa stergi istoricul locatiilor, intra tot in Google Maps, apasa tot pe pictograma ta, cauta si acceseaza “Datele tale din Maps”. Aici vei gasi aceasta zona.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des