Connect with us

Stiri despre telefoane

VIVO prezinta 5G mmWave pentru redarea de clipuri 8K

Published

on

De curand, am aflat ca cei de la VIVO au intrat si in Romania, au prezentat si gama de telefoane cu care incearca sa ne atraga. Personal, apreciez aceasta companie. Am urmarit-o de mult si o apreciez pentru ca aduce inovatie in domeniu.

Nu se multumeste sa lanseze telefoane pe banda rulanta, unele care sa semene cu cele produse de concurenta si nimic mai mult. Ei au fost printre primi care au lucrat la un smartphone cu o camera motorizata sau la senzorul de amprente integrat in display.

Si aceste tehnologii sunt numai cateva exemple de care mi-am amintit acum. Plus telefonul fara porturi si fara cartela SIM. Sau telefonul cu doua ecrane. Sa ne aducem aminte si de primul telefon din lume fara pic de notch?

Advertisement

Astazi, VIVO ne prezinta tehnologia 5G mmWave pentru redarea de clipuri 8K. Producatorul a folosit o stație de baza 5G mmWave locala pentru a transmite imagini video 8K UHD de la un server la un telefon mobil sub brand propriu, care apoi a proiectat prin wireless videoclipul UHD pe un televizor 8K, subliniind capacitatea lor in cercetarea și dezvoltarea tehnologiei undelor milimetrice (mmWave) 5G.

Telefonul VIVO folosit la demonstratie suporta multiple benzi de frecventa 5G Sub-6GHz și mmWave (n257/258/260/261), bazandu-se pe o conectivite duala NSA (EN-DC). Demonstrația evidențiaza inca o data potențialul comercializarii tehnologiei 5G mmWave.

În prezent, serviciul 5G global se bazează în principal pe spectrele sub-6GHz și mmWave.
Undele milimetrice sunt unde electromagnetice cu o lungime de unda ce se situeaza intre 1-10 mm și o banda de frecvența cuprinsa  între 30-300 GHz.

Advertisement

Prin comparație cu benzile de frecvență sub-6GHz, tehnologia mmWave prezinta anumite avantaje unice. O latimea mai mare de banda sau delay-ul mai mic al interfeței aeriene și o configurație mai flexibila a acesteia.

Astfel poate sa raspunda eficient cerințelor comunicarii wireless din punct de vedere al capacitații sistemului, ratelor de transmisie și aplicațiilor diferențiate. Rețeaua-hibrid între frecvențe joase și înalte va deveni arhitectura de baza a sistemului de comunicații mobile 5G.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des