Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Inca 10 ani roaming gratuit in spatiul SEE

Published

on

Inca 10 ani roaming gratuit in spatiul SEE, europenii vor putea continua sa vorbeasca la telefon și sa utilizeze internetul în timp ce calatoresc în interiorul UE, fara costuri suplimentare. Este o veste buna, una care a aparut chiar pe pagina de Facebook intitulata Comisia Europeana în Romania.

Pe langa toata Uniunea Europeana, spatiul SEE cuprinde si tari rpecum Norvegia, Islanda sau Liectenstein. Dar daca locuiti in Marea Britanie sau Gibraltar, trebuie sa stiti ca aceste tari au iesit din SEE (Spațiul Economic European) in data de 1 ianuarie 2021, acolo este posibil sa fiti taxati suplimentar pentru aceste servicii.

Atunci cand telefonul dvs. este în roaming, acesta poate fi utilizat si afara zonei de acoperire a furnizorului la care sunteti abonat si va puteti bucura de beneficii similare precum cele din tara de origine. Insa, atentie la traficul de date atunci cand sunteti conectati la internet.

Advertisement

Va amintiţi de vremurile când eram nevoiţi sa dezactivam datele mobile atunci când calatoream într-o tara din Europa si faceam asta pentru a evita o factura mare aferenta serviciilor de roaming? Ei bine, aceste vremuri au apus acum. Şi dorim sa mentinem aceste beneficii pentru inca cel putin 10 ani”, a declarat comisarul Thierry Breton.

Operatorii de telefonie mobila ar trebui sa întrerupă în mod automat serviciile prin intermediul reţelelor non-terestre atunci cand acestea ating tarife de 50 euro sau o alta limita care a fost setata, au si obligatia de a informa utilizatorii atunci cand se conecteaza la o retrea.

Pentru serviciile de date mobile, noul regulament UE stabileste urmatoarele tarife: 2 euro/gb in anul 2022, 1.8 euro/gb pentru 2023, 1.55 euro/gb în 2024, 1.3 euro/gb în 2025, 1.1 euro/GB gb 2026 şi 1 euro/gb din 2027.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: