Connect with us

Inca putin si apare primul telefon cu camera selfie sub display si acest lucru ar urma sa se intample chiar anul acesta. Probabil ca multi ar crede ca Samsung este compania care a dezvoltat aceasta tehnologie.

Nu este chiar asa, este vorba despre Visionox, companie care este deja gata sa inceapa productia de serie de panouri OLED. Visionox vine direct din China, producator cu traditie destul de lunga (fondat in 1996).

Practic, nu discutam chiar despre o premiera in domeniu. Se discuta de ceva timp despre cea mai buna solutie de a scapa de camera de selfie, OPPO si Xiaomi au prezentat in 2019 cateva solutii asemanatoare.

Problema care aparuse la tehnologia celor de la Xiaomi era legata de calitatea pozelor facute cu senzorul frontal. Acestea nu erau de cea mai buna calitate, oarecum de asteptat.

Visionox sustine ca a trecut peste acest impediment si ca ecranul OLED pe care ei il folosesc, are o tehnologie mai avansata. Fix portiunea sub care se afla senzorul de selfie, este fabricata din alte materiale organice și anorganice, acestea inlesnesc trecerea luminii. Zona respectiva foloseste o pelicula partial transparenta.

Inca putin si apare primul telefon cu camera selfie sub display

Este o tehnologie destul de ingenioasa, trebuie sa ne gandim ca in momentul in care ne uitam spre display, camera nu trebuie sa fie vizibila (in caz contrar nu ar mai avea sens). Apoi, imaginea trebuie sa fie clara cand dorim sa facem o poza de tip selfie, mai ales in conditiile in care ecranul va afisa o imagine inclusiv in zona respectiva!

Primele modele de telefoane care se vor baza pe inventia celor de la Visionox ar urma sa fie prezentate chiar anul acesta. Ma astept totusi sa fie vorba despre prototipuri, trebuie aflata si opinia publicului.

Telefon cu camera selfie sub display

Poate ca este cea mai asteptata schimbare la care putem asista in viitorul apropiat, ar fi ceva cu adevarat util. Intre timp si in mod inexplicabil, marii producatori continua se ne ofere telefoane mobile dotate chiar cu doua camere selfie, ceva complet inutil.

Desi exista o tehnologie ieftina prin intermediul careia se poate ascunde camera de selfie (mecanimsul rabatabil), aceasta pare a fi uitata si in 2020 s-a revenit la traditionalul display perforat.

Inca putin si apare primul telefon cu camera selfie sub display

Suntem constienti ca nu se pune problema renuntarii la camera frontala, exista numeroase aplicatii de apelare video pe care le folosim zi de zi se ele se bazeaza in primul rand pe aceasta camera.

Mai cred ca marii producatori deja au “prin sertare” un prototip de telefon cu camera selfie sub display, dar au existat motive intemeiate pentru care pana in acest moment nu nu le-au prezentat.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *