baterie

Se inchide un mare magazin online din China!

Se inchide un mare magazin online din China!

Se inchide un mare magazin online din China! Este o informatie oficiala pe care am primit-o prin intermediul postei electronice. De altfel, un mesaj in acest sens este disponibil si direct pe pagina de start a magazinului.

Despre ce platforma online este vorba?

Am colaborat cu ei io perioada destul de mare, mi-au trimis multe telefoane sau alte gadgeturi pentru review sau pentru a fi date la concursuri. Intr-o perioada, erau chiar concurenti directi pentru cei de la Gearbest, unul dintre marile magazine de electronice din China.

Este vorba despre magazinul Everbuying, acestia isi inchid “portile” incepand cu data de 18 iunie 2018, motivele clare nu au fost facute publice.

Poate insemna inseamna o concurenta o idee mai mica si probabil, preturi putin mai mari, insa nu neaparat. Sunt multe, foarte multe magazine online in China cu oferte atractive. Nu trebuie confundat totusi un magazin gen gearbest.com cu aliexpress.com, in ultimul caz discutam despre o platforma (gen olx) unde mai multi vanzatori sau magazine isi expun produsele.

Se inchide un mare magazin online din China!

Daca tot i-am adus in discutie si pe cei de la gearbest.com, se pare ca nici in acest caz lucrurile nu stau chiar roz, o serie de scimbari am observat si aici, speram sa nu aiba o soarta identica cu cei de la Everbuying.

Care ar fi principalele cauze?

Probabil ca la nivel global, vanzarile electronicelor si in special ale telefoanelor au scazut, au aparut si magazine locale care au pus destula presiune. Cei de la Xiaomi isi deschid deja filiale in multe tari din Europa, producatorii mai mici din China nu mai lanseaza modele pe banda rulanta, etc.

Se inchide un mare magazin online din China!

Putem spune si ca unele magazine din Romania sunt “vinovate” pentru disparitia celor de la Everbuying, un exemplu poate fi dat de iHunt. Acestia, au in oferta lor multe produse pe care le gasim si in China, insa apar cateva avantaje. Transport mult mai rapid, garantia locala si nu in ultimul rand, preturile atractive.

Ramane de vazut ce se va intampla in continuare, pana atunci puteti citi mesajul celor de la everbuying.net:

“After over 10 years of service, we regret to inform you that the Everbuying online store will be closing on June 18, 2018. It has been our privilege to serve each and every customer. Thank you for all the wonderful memories.”