Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce inseamna screen to body ratio, minciunile si telefoane cele mai bune

Published

on

Screen to body ratio sau mai pe romaneste, raportul dintre ecran si corpul telefonului, un alt aspect de urmarit in alegerea unui telefon mobil. Desigur, nu este ceva esential si poate nici macar un factor decisiv.

Cu cat un telefon are marginile mai inguste, cu atat acest raport este mai bun (spre 100%).

Insa, cu cat acest raport este mai bun, cu atat telefonul arata mai bine. Nu este totusi un aspect care sa influenteze specificatiile tehnice ale unui telefon mobil. Acest raport a devenit din ce in ce mai bun, din momentul in care cei de Samsung au lansat pe piata panouri de tip “Infinity Display”. Asta s-a intamplat o data cu aparitia modelului S8/S8 Plus.

Advertisement

Exista si un calculator in cazul in care doriti sa aflati cum sta telefonul vostru la acest capitol. Il gasiti AICI.

Marginile laterale erau oricum destul de inguste, sau inexistente in cazul telefoanelor Edge. Problema aparea in partea de sus si in partea de jos. Acele laturi erau destul de mari. Si ca sa va faceti o idee, iata diferenta dintre S7 si S8.

 • Samsung Galaxy S7 – 72.1%
 • Samsung Galaxy S8 – 83.6%

Diferenta o vedeti si in poza de mai sus. Am subliniat marginea superioara si cea inferioare. Observam ca de la baza ecranului au disparut butoanele si senzorul de amprente, logo-ul Samsung a disparut si el de sus.

Advertisement

Un alt model ce a impresionat la acest capitol, Xiaomi Mi Mix (poza sus). Aici, strategia era usor diferita. 3 laturi aproape inexistente si baza ceva mai mare. Astfel, acest model are un raport de 83.6% intre suprafata frontala si display, identic cu cel al modelului Samsung S8. Trebuie sa avem in vedera ca Xiaomi Mi Mix a aparut inaintea lui S8. Chiar daca este mai nou, Modelul Mi Mix 2 sta mai rau fata de primul model, 80.8%.

Screen to body ratio

Ca o idee, Samsung Galaxy S3 (2012) are un raport de 65.9% iar primul model de Samsung Note lansat in 2011, 66.8%.

Iata cateva modele care stau exclent la acest capitol:

Advertisement
 • Vivo Nex s – 86.0%
 • iPhone X – 82.9%
 • Huawei P20 PRO – 82.0%
 • Huawei P20 Lite – 80.5%
 • Huawei Mate 10 PRO – 80.9%
 • Samsung S8 – 83.6% 
 • Samsung S9 – 83.6%
 • Samsung Note 8 – 83.2%
 • Samsung Note 9 – 83.4%
 • Xiaomi Mi 8 – 83.8%

Minciunile:

In general, toti producatorii din China mint la acest capitol, asta din dorinta de a-si prezenta produsul cat mai bine. Daca va uitati in paginile de produs din magazinele online, veti vedea niste cifre care par excelente, insa sunt ireale.

Iata ce declara cei de la Leagoo in cazul modelului S9:

Este o minciuna, telefonul nu are un asemenea raport. Mai jos, vedeti o poza reala cu telefonul, puteti face si o comparatie cu cea de mai sus:

Si nu este deloc un caz singular, am vazut in multe cazuri cifre exagerate, aceste firme mai mici din China procedeaza in acest fel. Mai rau este ca o fac si in cazul altor componente, exagereaza in primul rand la capacitatea acumulatorului.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Ioana

  martie 4, 2021 at 06:23

  Cum se calculează raportul dintre ecran si corpul tabletei? Link-ul indicat nu funcționează. MULȚUMESC!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des