Connect with us

Desi nu trebuia neaparat, YouTube s-a gandit sa renunte la a mai arata ecranul principal atunci cand istoricul este dezactivat si stau sa ma intreb de ce au ales sa faca asta, care ar fi scopul…!

De multe ori am observat ca multe aplicatii renumite mai iau astfel de decizii, unele pe care le consider ciudate si nu neaparat utile. Spre exemplu, recent am vazut ca atunci cand descarc ceva din Google, fisierul respectiv nu mai este afisat vizibil in partea de jos, a fost mutat sus si cred ca este mai incomod, mai putin vizibil.

Este numai un exemplu, dar unul care ma afecteaza. Si nu prea ai ce face, aceste aplicatii se actualizeaza automat. Eu cred ca daca utilizatorii s-au obisnuit ani de zile cu ceva si acel ceva este chiar util si nu afecteaza cu nimic functionalitatea, nu ar trebui sa fie modificat sau schimbat.

Desi nu trebuia neaparat, YouTube s-a gandit sa renunte

Cred ca YouTube este una dintre cele mai folosite aplicatii si pagina principala arata diferit, de la un utilizator la altul. Aici vezi clipuri sugerate si materiale promovate de algoritm, acestea apar in functie de istoricul vizionarilor sau de canalele la care esti abonat.

Desi nu trebuia neaparat, YouTube s-a gandit sa renunte

Daca opresti istoricul, vei observa ca recomandarile nu vor mai fi la fel de precise, fiind mai generale. Acum, YouTube introduce o schimbare care poate parea deranjanta si ne putem intreba daca avea rost sa faca asa ceva.

De acum (sau in scurt timp) daca alegi sa nu pastrezi istoricul de vizionari, poti descoperi ca pagina de start de pe YouTube este complet goala!

Pe Reddit, multi utilizatori au raportat ca YouTube nu le mai arata recomandarile pe pagina principala daca au oprit istoricul de vizionare. Google a facut publica aceasta modificare pe o pagina de asistenta, mentionand ca, fara un istoric recent activ sau daca l-ai sters, nu vei mai avea pagina de start.

In locul acesteia, vei vedea un mesaj care te informeaza ca “Istoricul de vizionare este dezactivat”.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!