Connect with us

5 motive sa activezi chiar acum modul intunecat pe telefon, mod cunoscut si sub denumirea de “dark mode”. Este o functionalitate integrata in sistemul de operare pe care noi il preferam, acesta schimba aspectul interfetei grafice si al aplicatiilor, trecand de la culori deschise la tonuri mai inchise si mai putin luminoase.

Toate telefoanele in au deja integrat, nu ai nicio scuza daca pana acum nu l-ai activat. Poate fi usor ciudat pana te obisnuiesti cu el, dar apoi, iti va fi greu sa renunti la el si sa te intorci la fundalul deschis la culoare. Atentie, nu-l confundam cu “filtru lumina albastra”.

5 motive pentru a activa modul intunecat pe telefon

Folosirea modului intunecat pe dispozitivele Android (tableta, televizor, chiar si auto) poate contribui la economisirea energiei bateriei. Ecranele OLED / AMOLED, beneficiaza de aceasta functie, deoarece pixelii negri nu emit lumina, ceea ce inseamna ca se consuma mai putina energie pentru a afisa continutul. Acest lucru poate prelungi durata de viata a bateriei si permite dispozitivului sa functioneze mai mult timp intre incarcari.

Unul dintre principalele avantaje este ca poate reduce oboselile oculare, in special in conditii de lumina slaba sau in timpul noptii. Contrastele mai scazute dintre text si fundal si luminozitatea redusa a ecranului pot face ca utilizarea telefonului sa fie mai placuta pentru ochi, reducand astfel disconfortul si oboseala.

modul intunecat pe telefon

Expunerea la lumina albastra emisa de ecranele dispozitivelor electronice inainte de culcare poate afecta calitatea somnului (dovedit stiintific), deoarece aceasta lumina poate inhiba productia de melatonina, hormonul care ajuta la reglarea somnului. Modul intunecat poate ajuta la reducerea cantitatii de lumina albastra emisa de ecran, asta poate contribui la imbunatatirea calitatii somnului.

Modul intunecat ofera utilizatorilor posibilitatea de a personaliza experienta lor pe Android, adaptand interfața dispozitivului la preferintele personale. Multe aplicatii includ acum optiuni pentru a trece la modul intunecat, permitand o personalizare mai profunda a experientei de navigare si de utilizare a aplicatiilor.

5 motive sa activezi chiar acum modul intunecat pe telefon

In conditii de lumina puternica, cum ar fi lumina soarelui, ecranele cu modul intunecat activat pot fi mai usor de citit datorita reducerii reflexiei. In concluzie, nu ai motive pentru care sa nu fi activat aceasta optiune pana acum. Dar cum se activeaza?

Este destul de simplu, dar nu exista un tutorial general. Asta deoarece producatorii integreaza interfete de utilizator proprii si pot plasa optiunea in diverse locuri. Dar este suficient sa intrati in meniul de setari si sa tastati in bara de cautare “mod intunecat”.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!