Connect with us

Samsung Electronics a anuntat ca va reduce productia de cipuri dupa ce a raportat cele mai proaste cifre ale profitului in aproape 14 ani, gigantul sud-coreean declarand vineri ca se asteapta ca profiturile operationale din primul trimestru sa scada cu mai mult de 96 la suta din cauza diminuarii vanzarilor de cipuri de memorie la nivel mondial!

Profiturile Samsung din primele trei luni ale anului sunt prognozate sa scada la aproximativ 455 milioane dolari, un nivel minim al ultimilor 14 ani, potrivit unui raport al companiei, care evidențiază “cererea continua slaba pentru produsele IT, care au afectat negativ performanțele tuturor domeniilor”. Si nu este deloc bine ce se intampla in aceasta nisa!

samsung profit

Cel mai mare conglomerat sud-coreean, nu a precizat in ce masura intenționeaza sa reduca producția, dar a menționat ca taierea va avea o “importanță majora”, acestia afirmand intr-un comunicat oficial:  “Diminuam fabricarea cipurilor de memorie într-un mod semnificativ, în special pentru produsele cu aprovizionare garantata”.

Este o informație ce ne pune pe ganduri si care reprezinta cel mai recent indiciu dar si cel mai bun indiciu care ne arata condițiile economice globale în declin ce-i afecteaza pe producătorii de cipuri sud-coreeni precum Samsung sau SK Hynix, companii care s-au bucurat pana acum de profituri record datorita cererii intense de cipuri.

samsung criza

Conform sursei, acesta reprezinta al doilea trimestru la rand cu o scadere considerabila, avand in vedere ca in T4 2022 profiturile au scazut cu aproape 70%. In acel moment, Samsung a dat vina pe razboiul din Ucraina si inflatie, insa este evident ca perioada de succes a cipurilor de memorie ale companiei s-a incheiat, iar acum trebuie sa caute alte solutii pentru a-si redobandi rentabilitatea.

samsung profit slab

Samsung, condusa in prezent de Jay Y. Lee, nepotul fondatorului, a declarat ca abordarea lor traditionala a fost sa continue investitiile in timpul recesiunilor pentru a-si consolida pozitia de lider pe piata. Aceasta strategie poate ajuta la obtinerea unei cote de piata mai mari si la dezvoltarea de noi tehnologii pentru a contracara rivali precum Hynix si Micron.

La Pyeongtaek, angajatii Samsung lucreaza intens la constructia celei de-a patra linii uriasa de productie a cipurilor si planifica adaugarea a inca doua linii pana la sfarsitul acestui deceniu. Pe langa cipurile de memorie, compania incearca sa-si extinda afacerea de productie de semiconductori, care in prezent este dominata de Taiwan Semiconductor Manufacturing.

sursa, via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!