Connect with us

Stiri despre telefoane

Google dezvaluie Bard, versiunea sa pentru ChatGPT

Published

on

Google Bard fost dezvaluit in in cadrul evenimentului CEO-ului Google, Sundar Pichai aratand cum tehnologia AI poate fi utilizata pentru a furniza raspunsuri instantanee si personalizate la cautarile utilizatorilor. Acesta a mai precizat ca va introduce chat-ul cu inteligenta artificiala in cautarea sa in viitorul apropiat. Deja sunt prezente functii de chat cu inteligenta artificiala in unele produse, Google Assistant fiind un exemplu.

Aceste declaratii sunt importante deoarece vin intr-un moment in care nume precum Meta, Microsoft și alte companii de tehnologie sunt intr-o cursa pentru a integra tehnologii avansate AI in produsele și serviciile lor.

google bard

Intrebat daca utilizatorii vor putea sa adreseze intrebari catre Google Bard si sa interactioneze cu LLM-uri (Large Language Models – modele de inteligenta artificiala specializate in prelucrarea și generarea de texte) in contextul cautarilor? Pichai a spus: “DA”, insa a respins rapoartele care sugerau ca chatbot-urile reprezinta o amenintare la adresa motorului de cautare, cel putin acesta este punctul lui de vedere.

Advertisement

google bard ce este

Recent, Google a oferit sugestii vagi cu privire la planurile sale de a integra tehnologia AI in motorul sau de cautare, dar nu a dorit sa transmita informații concrete referitoare la momentul exact al implementarii. Aceasta noua declarație a fost facuta în contextul lansarii Bard, putem spune ca este deja un rival serios pentru ChatGPT-ul dezvoltat de OpenAI, acesta fiind deja integrat in Bing de catre Microsoft.

Google dezvaluie Bard, versiunea sa pentru ChatGPT

Google deja a anuntat ca va concedia aproximativ 12.000 de angajati, adica aproximativ 6% din totalul fortei de munca. Iata cateva date interesante despre acest gigant:

  • Compania in 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin, intr-un garaj din Silicon Valley.
  • Numele original a fost “Backrub”.
  • Peste 90% din veniturile Google provin din publicitatea online.
  • Detine o medie de 70% din cota de piata a motoarelor de cautare din intreaga lume.
  • Google gestioneaza miliarde de cautari zilnic prin motoarele de cautare
  • Este cunoscuta pentru cultura sa corporativa unica, care include beneficii precum sali de gimnastica gratuite, mese gratuite si zile libere platite pentru angajatii sai.
  • Mai detine detine YouTube si Android.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des