Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce apare acel punct verde pe ecranul telefonului mobil

Published

on

Un semn verde ce imita un LED se afiseaza cand utilizezi anumite aplicatii pe un dispozitiv cu Android 12 sau o versiune ulterioara, indiferent de model sau marca. De fapt, nu este un LED fizic, ci o functie software. Ai putut observa acest lucru daca detii un telefon cu Android 12 sau mai nou.

Cu aceasta versiune a sistemului de operare, Google a introdus diverse caracteristici legate de confidentialitate, printre care si un indicator de activitate pentru camera si microfon. Acesta poate fi vazut sub forma unui punct verde (sau de alta culoare) in coltul din dreapta-sus al ecranului, in functie de orientarea acestuia.

Indicatorul verde se afiseaza doar atunci cand camera sau microfonul sunt utilizate de oricare aplicatie de pe telefon. Desi este o masura de securitate, nu inseamna neaparat ca o aplicatie incalca regulile de confidentialitate sau foloseste camera sau microfonul in mod neautorizat.

Advertisement

De ce apare acel punct verde pe ecranul telefonului mobil

Este util acest indicator, deoarece te ajuta sa constati cand o aplicatie acceseaza aceste componente fara un motiv aparent. Daca doresti sa verifici ce aplicatii au accesat recent camera sau microfonul, mergi in meniul de confidentialitate din setarile dispozitivului si verifica istoricul de utilizare. Cum poti ajunge la acest meniu?

LED verde pe telefon

  1. Acceseaza zona de setari, trage de bara de notificari sau apasa pe iconita care te duce la setarile generale.
  2. Dupa ce ajungi in meniul setarilor, cauta sectiunea “Securitate si Confidentialitate” (denumirea poate varia usor in functie de interfata).
  3. In acest meniu, poti vedea si gestiona diferite setari de confidentialitate, precum accesul la camera, microfon, locatie, contacte si altele. Ai acces si la istoricul utilizarii camerelor si microfonului, putand gestiona permisiunile de acces ale aplicatiilor instalate pe telefon sau cele preinstalate.

In concluzie, Android 12 (13, 14) aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea utilizatorilor. Indicatorul verde pentru camera si microfon este o caracteristica utila, care te ajuta sa monitorizezi accesul aplicatiilor la aceste componente esentiale ale dispozitivului tau.

Nu uita sa verifici periodic istoricul de utilizare si sa gestionezi permisiunile aplicatiilor pentru a te asigura ca informatiile tale personale si datele raman in siguranta.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des