Acasă Stiri Android Si Noutati Actualizarile la Android 12 vor putea fi facute mai rapid si mai...

Actualizarile la Android 12 vor putea fi facute mai rapid si mai simplu

0

Au aparut si primele informatii referitoare la Android 12, versiune a sistemului de operare care este asteptata sa fie lansata in 2021. Stiu la ce va ganditi, probabil veti spune “eu nu am primit nici macar Android 11 si vorbesti de 12”. Insa, actualizarile telefoanelor mobile nu tin neaparat de Google ci intr-o mare proportie chiar de catre producatori.

Google trebuie sa continue sa dezvolte versiuni noi, mai rapide, mai stabile si mai securizate. Gigantul a lansat deja “Project Mainline”, acest proiect ar avea rolul de a oferi actualizari de Android direct din Google Play! Este posibil asa ceva, Google Play deja cunoaste ce model de telefon folositi, ce versiune de OS are, etc.

Teoretic, utilizatorii nu vor mai trebui sa astepte cateva sptamani sau luni pentru imbunatatiri ale funcțiilor sau actualizari de securitate. Ramane de vazut cum anume vor veni aceste actualizari, totusi ele trebuie sa fie adaptate unui anumit model de telefon si tot producatorii se vor ocupa de asta. Insa, cei de la XDA sustin ca o asemenea interventie a celor de la Google va reduce considerabil controlul producatorilor de telefoane asupra actualizarilor.

Android 12 – Metoda aceasta ar putea fi benefica pentru utilizatorii de telefoane care nu au in spate un brand mare si pentru cate producatorii OEM omit sa ofere actualizari sau chiar nu trimit deloc. Probabil ca pentru aceste terminale, vor fi oferite versiuni de update numai in legatura cu securitatea dispozitivului si acestea ar urma sa vina direct de la Google.

Nu ar trebui sa ne grabim si sa vorbim acum prea multe in legatura cu Android 12, probabil ca este prea devreme sa intram in alte detalii. Dar pe masura ce timpul trece, vom incepe sa aflam mai multe amanunte legate de noua versiune de Android, poate vom avea parte de schimbari cu adevrat majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here