baterie

Mai mult de jumatate din populatia planetei detine un telefon

Nu stim daca domina iOS sau Android, insa mai putin conteaza acum

Mai mult de jumatate din populatia planetei detine un telefon

Conform ultimului raport GSMA, 54% din populatia planetei detine acum un telefon mobil. Acest lucru inseamna ca din 7,8 miliarde de oameni de pe planeta, aproximativ 4,3 miliarde folosesc un smartphone. Si nu este doar vorba de a avea, majoritatea acestor utilizatori acceseaza si servicii de internet mobil.

GSMA reprezinta Asociatia Sistemelor Globale pentru Comunicatii Mobile (Global System for Mobile Communications Association).

Mai mult de jumatate din populatia planetei detine un telefon

Internetul mobil

Raportul GSMA a dezvaluit ca aproape 4 miliarde din cei 4,3 miliarde de utilizatori de smartphone acceseaza internetul mobil. Restul, care folosesc telefoane cu functii de baza, reprezinta o minoritate. Este prima data cand GSMA a oferit aceste detalii, impartind numerele de utilizare a internetului mobil in functie de tipul de dispozitiv.

Rata de penetrare a internetului mobil

Desi rata de penetrare a internetului mobil a crescut la 57% in 2022, fata de 55% in 2021, ritmul de crestere a incetinit. Acest lucru sugereaza ca, in ciuda cresterii generale, exista inca o mare parte a populatiei globale care nu are acces la internetul mobil.

Provocarile accesului la internet

Unul dintre cele mai mari obstacole in calea accesului universal la internet este lipsa de acoperire in zonele rurale si slab populate. Desi 95% din populatia globala se afla in aria de acoperire a internetului mobil, cei care locuiesc in zone rurale sunt inca defavorizati.

Decalajul de utilizare

Un alt aspect important este decalajul de utilizare. Aproximativ 23% dintre persoanele cu varsta de peste 18 ani au acces la o retea de internet mobil de banda larga, dar nu o folosesc. Acest decalaj de utilizare este o problema majora care necesita atentie imediata.

sursa