Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce credeți că mai fac tabletele cu sau fără Android?

Published

on

Conform ultimelor statistici publicate de Canalys, piața globală a tabletelor a înregistrat un declin anual de 11% în trimestrul al patrulea al anului 2023, cu un total de 37,8 milioane de unități livrate.

Pe parcursul întregului an 2023, volumul livrărilor de tablete a ajuns la 135,3 milioane, marcând o scădere de 10% comparativ cu anul 2022.

Himani Mukka, manager de cercetare la Canalys, a remarcat că, în ciuda creșterii promoțiilor și ofertelor speciale pentru tablete în ultimul sezon de sărbători, aceste eforturi nu au reușit să revigoreze piața.

Advertisement

În anumite piețe din regiunea Asia-Pacific, de exemplu, modele mai vechi de tablete au fost oferite în pachete promoționale împreună cu smartphone-uri recent lansate pentru a facilita reducerea stocurilor.

Cu toate acestea, se preconizează o îmbunătățire a situației în 2024, pe fondul stocurilor ajustate și al interesului crescut pentru implementări guvernamentale și în sectorul comercial.

Lansările de noi modele de tablete de la TCL și Lenovo anunțate la CES 2024, precum și actualizările așteptate ale gamei iPad de la Apple, sunt anticipate să impulsioneze piața.

Advertisement

Cum se prezintă piața tabletelor cu sau fără Android

Kieren Jessop, analist la Canalys, a subliniat necesitatea ca producătorii de tablete să acorde atenție diferenței de inovație dintre tablete și alte dispozitive de calcul personal, în special în ceea ce privește integrarea funcționalităților AI, care rămâne în urmă față de PC-uri și telefoane.

Accentul pus pe tabletele cu factori de formă pliabili în acest an, deși livrările vor fi limitate din cauza prețurilor premium, oferă producătorilor oportunitatea de a demonstra avantajele acestor modele pentru consumul de conținut, educație și productivitate.

Huawei a cunoscut o creștere spectaculoasă de 95% în livrări

În trimestrul al patrulea al anului 2023, piața tabletelor a beneficiat de performanța solidă a producătorilor chinezi, printre care Huawei a înregistrat o creștere impresionantă a livrărilor de 95%, clasându-se pe locul trei.

Advertisement

Apple a rămas liderul pieței, în ciuda unei scăderi de 24% a livrărilor de iPad-uri, ajungând la 14,8 milioane de unități în trimestru. Samsung a ocupat poziția secundă, cu 6,8 milioane de unități livrate, marcând o scădere anuală de 11%.

Lenovo s-a situat pe locul patru, înregistrând o creștere sănătoasă de 15% a livrărilor și câștigând peste două puncte de cotă de piață față de anul anterior. Amazon a completat top cinci, cu o scădere anuală de 44% și 2 milioane de tablete livrate la nivel global.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des