Connect with us

Stiri despre telefoane

MediaTek Dimensity 9300 se intrece cu Qualcomm

Published

on

MediaTek Dimensity 9300 se intrece cu Qualcomm si mereu a existat un duel interesant intre cei doi mari producatori. Insa, pare ca aproape de fiecare data, americanii au castigat si ma refer strict la topul AnTuTu. De regula, acolo procesoarele Snapdragon domina clasamentul.

MediaTek Dimensity 9300, pare sa fie gata sa ofere o alternativa serioasa la Qualcomm. Cu o frecventa maxima a CPU-ului de 3,25 GHz, acest cip vine echipat cu o combinatie de nuclee Cortex: unul X4, trei X4 si patru A720. Dar nu doar CPU-ul este impresionant. GPU-ul, cunoscut sub numele de Immortalis G720 MC12, pare sa fie un alt punct forte al designului.

Unul dintre aspectele care disting noul cip Dimensity 9300 este arhitectura sa cu nuclee mari. Cu patru mega-nuclee Cortex-X4, acest procesor promite o crestere de performanta de 15% fata de modelul anterior, Dimensity 9200. Mai mult, se pare ca acesta va reduce consumul de energie cu pana la 40%.

MediaTek Dimensity 9300 vs Gen 3 de la Qualcomm

Desi nu avem inca scoruri oficiale de referinta pentru Dimensity 9300, surse neoficiale sugereaza ca atat CPU-ul, cat si GPU-ul acestui cip ar putea sa depaseasca performantele cipului Snapdragon 8 Gen3 de la Qualcomm in testele AnTuTu V10. Aceste informatii ar putea sa schimbe echilibrul de forte pe piata telefoanelor mobile, dar ramane de vazut asta, americanii au si ei resurse importante.

Advertisement

Un alt element care merita mentionat este procesul de fabricatie al cipului. Realizat folosind tehnologia N4P de la TSMC, acest cip pare sa beneficieze de o serie de avantaje, inclusiv o crestere a performantei de 11% si o eficienta energetica imbunatatita cu 22%.

Se asteapta ca noul procesor sa fie lansat in cadrul seriei de telefoane Vivo X100, cu o data de lansare previzionata pentru luna noiembrie.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des