Connect with us

Stiri despre telefoane

Mediatek si surpriza inaintea Qualcomm si Samsung, 3nm

Published

on

Mediatek si surpriza inaintea Qualcomm si Samsung, 3nm – cei doi mari producatori de procesoare pentru telefoane mobile, cunoscuti prin Snapdragon si Exynos.

Si sa nu uitam ca acum cativa ani, taiwanezii erau cunoscuti in principal pentru solutiile low cost, unele utilizate de telefoanele chinezesti super accesibile. Dar cum acestea au disparut, producatorul a trebuit sa se gandeasca la o noua strategie si s-au adaptat extrem de bine noilor vremuri.

Insa, tinand cont ca Apple urmeaza sa lanseze in curand noua serie iPhone 15 ce va fi echipata cu un procesor de 3nm A17 Bionic, si ca Snapdragon se pregateste de lansarea 8Gen 3 pe 4nm, vestea pare a fi una pozitiva. Exista posibilitatea ca MTK sa ajunga in fruntea competitiei, un scenariu greu de crezut pana nu demult.

Advertisement

Mediatek si surpriza inaintea Qualcomm si Samsung, 3nm

“Colaborarea dintre noi si TSMC pe chipset-urile Dimensity aduce tehnologia avansata de semiconductori mai aproape de publicul larg, direct in telefoanele pe care le avem in buzunar”, a declarat Dr. Cliff Hou, Vicepresedinte Senior pentru Vanzari in Europa si Asia la TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, companie fondata in anul 1987).

Mediatek si surpriza inaintea Qualcomm si Samsung, 3nm

“De-a lungul anilor, am colaborat strans cu MediaTek pentru a aduce numeroase inovatii pe piata si suntem onorati sa continuam aceasta colaborare cu tehnologia de 3nm si dincolo de ea.”

Tehnologia de 3nm ofera performante, eficienta energetica si randament imbunatatite, plus suport complet pentru computing de inalta performanta si aplicatii mobile. Fata de procesul N5, noua tehnologie ofera o imbunatatire a vitezei cu pana la 18% la aceeasi putere, sau o reducere a consumului de energie cu 32%, si o crestere de aproximativ 60% in densitatea logica.

Advertisement

Primul procesor de top de la MediaTek folosind procesul de 3nm este asteptat sa echipeze o gama larga de dispozitive, de la telefoane si tablete, la masini inteligente si alte gadgeturi, incepand cu a doua jumatate a anului 2024.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des