Acasă Stiri Android Si Noutati Merita in 2019 sa cumparam la abonament un telefon de top?

Merita in 2019 sa cumparam la abonament un telefon de top?

8

Merita in 2019 sa cumparam la abonament un telefon de top? Acum multi ani de zile, era cea mai buna metoda de a pune mana pe un telefon. Practic, asa au atras clienti companiile de telefone mobila, dar facem referire la vremuri apuse, sau nu? Acum, in 2019, avem multe alte posibilitati. Veniturile sunt mai mari (un pic), magazine la toate colturile de strada si peste tot in mediul online, sa nu mai amintim despre platformele gen olx.ro sau okazii.ro.

Recent, am vazut pe Facebook, o postare sponsorizata, cea de mai jos:

merita in 2019 sa cumparam la abonament un telefon de top?

Este legata de Vodafone si de Samsung Galaxy S10 Plus. Este numai un exemplu, ne putem gandi la alt operator de telefonie mobila si la orice smartphone de top, cele existente in oferta. Spre exemplu, in captura de mai sus, Vodafone “uita” sa ne spuna un detaliu important.

Vedem pretul de 284.99 euro, stim ca este un telefon de top, proaspat lansat si suntem atrasi sa facem click pe postare. Ce “uita” Vodafone sa ne transmita? Este vorba despre abonamentul care trebuie achizitionat impreuna cu acest telefon. Si abonamentul nu este foarte mic, facem un calcul mai jos.

Incercam sa aflam daca este mai avantajos sa-l cumparam cu un abonament scump, sau este mai ok sa facem un efort financiar si sa ne indreptam catre un magazin?

  • Samsung Galaxy S10 Plus costa 999.99 euro, la liber (Vodafone). Asta inseamna in jur de 4700 lei.
  • Insa, il putem achizitiona platind initial numai 284.99 euro, aproximativ 1350 lei!
  • Pentru a ne bucura de acest pret “mic”, este necesar sa apelam la un abonament de 56 euro/luna timp de 2 ani de zile.
  • Facem un mic calcul. 56 euro x 24 luni = 1344 euro, aproximativ 6380 lei.
  • Deci, pe o perioada de 2 ani de zile, platim in plus in jur de 1680 lei, sa spunem un fel de dobanda.
  • Lunar, timp de 2 ani de zile, va trebui sa platim in jur de 266 lei, pretul abonamentului.

Trebuie sa recunoastem ca nu este deloc rau si nu trebuie sa ignoram beneficiile aduse de acest abonament scump. 30GB (lunar) internet pe mobil, minute nelimitate in retea, sute de minute gratuite in alte retele si alte beneficii care mai apar in dreptul acestui abonament.

Insa, lucrurile nu stau atat de roz. Practic, esti obligat ca doi ani de zile sa platesti 266 lei pe luna (pe langa cei 1350 lei initiali), poate si mai mult daca ne uitam la euro/leu sau poate mai putin. Apoi, cat va mai valora acest Samsung Galaxy S10 Plus, peste 2 ani de zile? Va interveni atat uzura fizica, dar si cea morala. Nu vrem sa ne gandim la eventualele probleme ce pot aparea pe parcurs, se poate strica si garantia sa nu acopere defectele, sticla fata/spate se poate crapa sau sparge.

Este o alegere catre trebuie cantarita bine, sunt si aspecte pozitive dar si negative. Retineti ca in cazul in care sunteti abonati mai vechi, este posibil sa aveti parte de beneficii. Nu este o reclama la Vodafone, se aplica si in cazul celor de la Telekom si Orange.

8 COMENTARII

    • Sincer,nu consider ca se merita.Pentru abonamentul meu actual care expira luna aceasta,prelungit pe 2 ani la Orange,am 5 GB internet,minute si mesaje nelimitate retea + 1000 min/mesaje inafara retelei si platesc 15 euro.Aceste beneficii le pot avea daca trec pe cartela si platesc 5 euro sa imi reincarc optiunile,deci nu mai vad rostul in a platii 10 euro in plus.Fiind abonat de 12 ani,vroiam ca de aceasta data sa imi faca o prelungire de contract cu optiuni mai bune (la internet),dar si la un telefon,tinanad cont ca nu mi au facut niciodata o oferta.Dupa ce i am contactat,mi au spus ca sunt abonat vechi si voi avea oferta X.Din pacate,oferta lor pentru un abonat vechi este identica cu cea a unui abonat nou.Concluzie : voi strange bani pentru a-mi lua un telefon la liber,iar contractul va fii reziliat.

  1. Optim este sa ai fara telefon abonamentul NECESAR de la operator, care sa aduca beneficii maxime la pret minim, iar telefonul de Black Friday in rate fara dobanda.

  2. Mda si iti mai cer si 200 de euro garantie + plata abonamentului in avans pe 6 luni. Deci… Sa fim seriosi. Un calcul simplu:200 euro x 4,7 = 940, 6×56 euro abonamentul in avans =1579 + avansul pt telefon de 1350 ron. 940 +1579+1350= 3869!!!! Care este avantajul?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here