Connect with us

Tutoriale telefon

Mi se face ecranul verde la telefon, ce pot sa fac?

Published

on

Dintre putinele probleme tehnice cu care se pot confrunta utilizatorii de telefoane mobile, aparitia unui ecran verde este una dintre cele mai frustrante. Acest fenomen poate aparea subit, facand dificila sau chiar imposibila utilizarea unui smartphone.

Nu se intampla chiar foarte des, dar daca se ajunge in acest punct, vestile nu sunt extrem de bune. Haideti sa vedem cam despre ce este vorba.

Cauze posibile pentru ecranul verde

Defectiuni hardware: Ecranul verde poate fi rezultatul unui defect al panoului sau al unei conexiuni interne defectuoase. Daca telefonul a suferit recent o lovitura sau a fost expus la apa, exista o probabilitate mare ca problema sa fie de natura hardware, adica a unei componente.

Advertisement
de ce apare ecran verde

Cand si de ce apare ecran verde

Software: Uneori, aplicatiile sau actualizari software pot cauza aparitia ecranului verde. Un conflict software sau o aplicatie corupta pot fi cauza, dar trebuie sa stii care sunt diferentele intre o defectiune a unei componente sau un bug al unui soft.

Supraincalzire: Telefoanele care functioneaza la capacitati maxime pentru perioade lungi de timp pot avea probleme de supraincalzire, ceea ce poate duce la aparitia ecranului verde.

Ce sa faci daca apar pete verzi pe display?

Restart: Primul pas este intotdeauna sa repornesti aparatul. Aceasta actiune simpla poate rezolva multe probleme legate de software, putine sanse sa repare ceva daca este vorba despre o componenta.

Actualizeaza software-ul: Asigura-te ca sistemul de operare si aplicatiile sunt actualizate la cea mai recenta versiune.

Advertisement

Reseteaza la setarile din fabrica: Daca suspectezi ca o aplicatie este problema, poti sa resetezi telefonul la setarile initiale. Atentie! Aceasta optiune va sterge toate datele de pe telefon, asa ca este bine sa ai un backup facut. Daca telefonul este fierbinte la atingere, lasa-l sa se raceasca. Evita sa il suprasoliciti.

Ce sa NU faci:

In primul rand, nu ignora problema deoarece un ecran verde care apare intermitent poate fi semnalul unor probleme mai grave in viitor.

Advertisement

Daca nu ai experienta in reparatii, nu incerca sa deschizi telefonul pentru a investiga problema, poti face mult mai rau. Daca aparatul nu raspunde dupa cateva incercari de repornire, e posibil sa ai nevoie de ajutor profesional si de cele mai multe ori, ar fi bine sa apelezi la un service daca se ajunge in acest punct.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des