Connect with us

Stiri despre telefoane

Hai ca s-a suparat si Facebook si introduce abonamente cu plata

Published

on

Hai ca s-a suparat si Facebook si introduce abonamente cu plata

Asta dupa ce anul aceasta am auzit vesti asemanatoare din partea celor de la Netflix, X (adica Twitter), Disney si multe alte exemple care nu mai imi trec prin minte acum. Sau cum ar spune o melodie romaneasca “Baga bani”, toata lumea vrea bani in plus.

De data aceasta, a venit randul celor de la Facebook si Instagram, retele de socializare detinute de catre Meta. Hai sa vedem acum pe cine dau ei vina pentru aceasta situatie, cat costa abonamentul si ce spun:

Meta va oferi persoanelor din UE, SEE si Elvetia optiunea de a plati o subscriptie lunara pentru a utiliza Facebook si Instagram fara nicio publicitate. Alternativ, pot continua sa utilizeze aceste servicii gratuit, in timp ce vad reclame relevante pentru ei.

Advertisement

Credem intr-un internet gratuit, sustinut de reclame – si vom continua sa oferim oamenilor acces gratuit la produsele si serviciile noastre personalizate, indiferent de venit.

Indiferent daca oamenii aleg sa foloseasca produsele noastre gratuit cu reclame sau sa se aboneze pentru a nu mai vedea reclame, ne angajam sa pastram informatiile oamenilor private si securizate, conform politicilor noastre, precum si Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR) al UE.

Incepand cu noiembrie, cei care folosesc Facebook si Instagram din aceste regiuni vor avea doua optiuni: sa continue sa foloseasca serviciile gratuit, dar cu reclame, sau sa opteze pentru un abonament lunar care va elimina reclamele.

Advertisement

Ce pret au abonamentele fara reclame de la Facebook si Instagram

Pretul acestui abonament va varia in functie de platforma utilizata: 9,99 euro/luna pe web sau 12,99 euro/luna pe iOS si Android. Aceasta diferenta de pret este justificata de taxele percepute de Apple si Google pe platformele lor.

Abonamentul va acoperi toate conturile Facebook si Instagram asociate unui Centru de Conturi. Cu toate acestea, o modificare va fi implementata incepand cu 1 martie 2024.

Facebook fara reclame

Cat costa abonamentele Facebook si Instagram

Daca un utilizator are mai mult de un cont in Centrul de Conturi, va trebui sa plateasca o taxa suplimentara de 6 euro/luna pe web si 8 euro/luna pe iOS si Android pentru fiecare cont aditional.

Decizia Meta de a introduce aceasta optiune vine ca un raspuns la schimbarile legislative si interpretative recente in UE, in special in ceea ce priveste GDPR.

Advertisement

Compania a subliniat ca ea crede in beneficiile unui internet sustinut de reclame, care ofera acces la produse si servicii personalizate tuturor utilizatorilor, indiferent de statutul lor economic.

Acest model permite micilor afaceri sa ajunga la potentiali clienti. Totusi, Meta doreste sa respecte noile reglementari si sa ofere utilizatorilor o alegere in ceea ce priveste experienta lor online.

Conform declaratiilor companiei, daca utilizatorii aleg varianta gratuita, experienta lor nu se va schimba. Vor avea in continuare acces la setari si instrumente care le permit sa controleze tipul de reclame pe care le vad. In plus, Meta va oferi explicatii privind motivul aparitiei anumitor reclame si modalitati prin care utilizatorii pot gestiona experienta lor publicitara.

Advertisement

In final, este important de mentionat ca optiunea de abonare va fi disponibila doar pentru persoanele cu varsta de 18 ani si peste.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des