Connect with us

Tutoriale telefon

Cod secret *#9900# care face telefonul mai rapid in 10 secunde

Published

on

Cod secret *#9900# care face telefonul mai rapid in 10 secunde, dar din pacate, este valabil numai pentru Samsung. Codul *#9900# este un cod de diagnostic specific pentru unele modele de telefoane Samsung ce ruleaza pe sistemul de operare Android.

Acest cod activeaza un meniu ascuns denumit “System Dump“, care ofera o gama de optiuni tehnice si detalii despre sistem. Unele dintre aceste optiuni pot fi utile pentru depanare sau imbunatatirea performantei telefonului, dar sunt in general menite pentru tehnicieni sau dezvoltatori cu experienta.

Trebuie sa fii extrem de precaut cand accesezi acest meniu, pentru ca anumite ajustari pot avea un impact negativ asupra functionarii dispozitivului. Daca nu stii la ce servesc aceste optiuni, e recomandat sa nu le utilizezi.

Advertisement

Insa, am sa-ti arat pe ce poti apasa fara ca rezultatul sa fie unul negativ, chiar din contra. Deschideti aplicatie de telefonie mobila si acolo introduceti codul mentionat anterior. Apoi, meniul secret se va activa instant, nu va trebui sa apesi pe apelare sau pe altceva.

Cod secret meniu ascuns Samsung

Cod secret *#9900# – ce anume face?

Mai departe, chiar in partea de sus, vei vedea ca apare optiunea “Delete dumpstate/logcat” din meniul “System Dump”. Daca apesi pe ea, sterge fisierele de jurnalizare si de stare ale sistemului. Aceste fisiere sunt in general folosite pentru depanare si diagnosticare, dar pot ocupa un spatiu considerabil pe stocarea dispozitivului daca nu sunt sterse periodic.

Prin stergerea acestor fisiere, poti elibera spatiu de stocare, ceea ce la randul sau poate duce la o imbunatatire a performantei sistemului.

Advertisement

Totusi, este important sa fii constient de faptul ca stergerea acestor fisiere poate face mai dificila depanarea unor probleme viitoare sau existente, deoarece informatiile utile pentru diagnosticare vor fi eliminate. De aceea, aceasta optiune este in general recomandata doar pentru utilizatori avansati sau pentru cei care stiu exact ce fac.

Eu am sters fisierul respectiv de mai multe ori si va spun ca se simte o imbunatatire, mai ales daca ai un Samsung mai slabut din punct de vedere hardware. Iata ce mai puteti face acolo, insa procedati pe propria raspundere!

  1. “Run dumpstate/logcat” – Genereaza rapoarte de stare si de jurnalizare ale sistemului. Acestea pot fi utile pentru depanare.
  2. “Copy to sdcard” – Copiaza rapoartele generate pe cardul SD (daca exista), facilitand accesul la ele.
  3. “Enable/Disable Debug Level” – Permite activarea sau dezactivarea nivelului de depanare, care poate ajuta la identificarea problemelor.
  4. “Silent Reset” – Va reseta telefonul fara a afisa niciun mesaj sau avertisment. Acesta este un reset “la rece” si ar trebui folosit doar in cazuri extreme.
  5. “Battery stats reset” – Reseteaza statisticile bateriei, ceea ce poate ajuta la monitorizarea mai precisa a consumului de energie.
  6. “Wipe battery stats” – Similar cu optiunea anterioara, aceasta sterge statisticile bateriei, dar fara a reseta alte setari.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des