Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Misterul camerelor foto false de pe telefonul iHunt! Teapa?

Published

on

Recent, am scris un articol in care comparam 2 telefoane, nimic neobisnuit in asa ceva, chiar daca era vorba despre iHunt vs Samsung. Pana la urma, 2 telefoane super accesibile si vandute la acelasi pret. Pana aici, totul ok. Au inceput si comentariile, mai multe pe Facebook, dar si pe site. Recunosc, am sters cateva pe FB, cele care jigneau.

Ma asteptam ca acest articol sa atraga destul critici, nimic neobisnuit. Critica este buna, chiar constructiva. Insa, trebuie sa fie facuta cu cap. Daca te apuci si critici in necunostinta de cauza, mai bine te abtii. Despre ce este vorba? ->

Au aparut cateva filmulete in care se spune ca telefoanele iHunt nu ar avea de fapt 3 sau 4 camere foto. Si cum aveam la dispozitie fix un S30 Ultra Apex 2021, am zis ca trebuie sa-l desfac si sa vad daca are 4 camere foto, sau daca nu. Destul de usor de desfacut cu ceva atentie, chiar daca este un telefon unibody.

Advertisement

Insa, chiar daca nu este greu de demontat, fara cateva scule speciale vei lasa urme pe carcasa, dar asta este o alta discutie. Apoi, cei ce sustin sau fac anumite clipuri in care folosesc cuvantul “teapa”, ar trebui mai intai sa inteleaga ce inseamna acest cuvant.

M-am uitat cu atentie pe site la iHunt. Da, sunt telefoane care au un design de tip triple-camera sau quad-camera. Sunt telefoane care costa putin, in jur de 400 lei. Insa, inainte de aface orice comentariu, cei ce vor sa foloseasca anumite cuvinte, ar trebui sa se uite in lista de specificatii tehnice a telefonului respectiv. Si vor vedea ca cei de la iHunt scriu clar ca este vorba despre o camera foto si intotdeauna scriu ce senzor este.

Este o practica des intalnita, inclusiv la case mai mari. Faci un telefon cu design super modern, dar cu pret minim. Acest design super modern, simuleaza si mai multi senzori foto. Din moment ce ai cumparat telefonul, se presupune ca ai citit lista de specificatii. Si cum acolo scrie “camera de 16 MP”, nu poti avea pretentia sa ceri 4 camere reale.

Advertisement

Teapa ar fi fost daca iti spuneau ca are 4 camere si cand il desfaceai gaseai numai 1 camera. Dar cand iti spune clar ca modelul respectiv are o camera…pai una este! Deci, nu exista teapa si nici minciuna. Inainte da a va arata pozele cu telefonul iHunt desfacut si de a vedea daca are 4 camere foto, vreau sa mai mentionez ceva.

Multi acopera cu degetul toti senzorii si se asteapta ca atunci cand pornesc aplicatia, imaginea sa fie obturata. Logic asa ar fi, insa exista o explicatie. Chiar daca sunt 3 sau 4 camere integrate, de regula numai 1 (sau maxim 2) se ocupa de capturarea unei poze. Restul sunt senzori pentru macro/bokeh (fundal blurat)/BW, TOF, etc. Deci, este perfect normal ca imaginea sa nu fie obturata in modul live view, atunci cand acoperi o lentila.

Spre exemplu, eu am un OnePlus 7 PRO si acesta are 3 camere. Imaginea este obturata numai atunci cand o acopar pe cea principala. In rest, chiar daca le acopar, nu se intampla nimic. Asta inseamna ca sunt camere false si ca am luat teapa? Evident ca nu!

Advertisement

Revenim la iHunt S30 Ultra Apex 2021, am desfacut telefonul si pozele de mai jos pot fi considerate un raspuns pentru cei ce au spus ca de fapt are numai o camera si restul sunt puse de forma, adica protectia respectiva ar fi vopsita sau ceva de genul acesta.

Nu este nimic vopsit, telefonul are in total chiar 4 senzori:

Nimic desenat, nimic simulat pe aceasta protectie:

Advertisement

1, 2, 3, 4 senzori

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: