Connect with us

Stiri despre telefoane

Ne lamurim si despre HarmonyOS 2.0, ce aplicatii suporta

Published

on

Ne lamurim si despre HarmonyOS 2.0, ce aplicatii suporta – Maine este o zi destul de importanta pentru cei de la Huawei, poate una dintre cele mai importante ale acestui an. Recent, gigantul chinez a dezvaluit un nou sistem de operare, unul care la inceput a fost disponibil pentru anumite gadgeturi, insa nu si pentru telefoane mobile sau tablete.

Insa, incepand cu data de 16.12.2020, Huawei lanseaza HarmonyOS 2.0 in versiunea Developer Beta, adica prima versiune oficiala pentru telefoanele mobile. Probabil ca nu va fi lipsita de anumite probleme, asa se intampla si cu un Android in stadiul beta si nici nu este recomandat sa instalam asa ceva din prima.

In orice caz, ma si clipuri video cu anumite terminale care ruleaza acest nou sistem de operare. Caci este un sistem de operare, nu o interfata Android! Sunt convins ca este extrem de greu sa convingi publicul sa plece de pe Android dupa ani de zile in care acest sistem de operare si-a aratat potentialul si valoarea.

Advertisement

Insa, huawei a reusit destul de bine sa treaca si peste obstacolele pe care le-a intampinat anul acesta, dovada vie fiind telefonul Huawei Mate 40 PRO, unul care nu mai este foarte mult dependent de Google. Deci, daca se vrea, se poate! Acum, sa discutam putin despre aplicatii!

HarmonyOS 2.0 – cum facem cu aplicatiile

Pentru consumatorul final, mai putin conteaza dezvoltarea unui sistem de operare, de multe ori nici nu ne gandim la cum este el scris, ce fisiere sunt si pe ce se bazeaza. Ne interesaza sa functioneze corect si sa ne ofere aplicatiile de care are nevoie.

Fix la asta ne vom gandi si cand il vom vedea pe HarmonyOS ruland, vom cauta sa vedem aplicatiile. Este greu si pentru dezvoltatorii de aplicatii sa lucreze la implementarea lor pe alte sisteme de operare, Huawei ar trebui sa plateasca o gramada de bani pentru fiecare in parte.

Advertisement

Si au ales cea mai simpla metoda posibila! Mai exact, va exista suport pentru aplicatiile Android, acestea vor putea fi instalate si pe noul sistem de operare pus la dispozitie de Huawei. Ramane de vazut cum se va putea face asta, probabil prin descarcarea lor ca simple fisiere apk. si instalarea pe telefonul mobil. Producatorul ne spune ca incepand cu prima parte a anului 2021, vor aparea si telefoane care vor rula HarmonyOS 2.0.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des