Connect with us

Stiri despre telefoane

Nokia se imparte in doua si apare un nou producator, HMD

Published

on

Nokia se imparte in doua si apare un nou producator, HMD. Si se pare ca ar fi vorba chiar despre un anunt oficial, nu discutam despre zvonuri sau informatii pe surse. Asa cum deja stiti, Nokia nu mai este chiar compania de acum multi ani, aceasta trecand printr-o serie de transformari si fiind detinuta acum de HMD Global.

Tranzactia aceasta a avut loc in decembrie 2016 si a marcat un moment interesant in industria de telefonie mobila, deoarece a insemnat revenirea brandului pe piata telefoanelor mobile cu Android, sa ne amintim cu cata incapatanare au insistat sa continue cu sistemul de operare Windows Mobile…

Un alt detaliu de remarcat este ca multi dintre angajatii HMD Global sunt fosti angajati Nokia, ceea ce a ajutat la pastrarea ADN-ului original al companiei. Cu toate ca inca exista terminale sub acest brand, nu mai au forta pe care o aveau in trecut si tot asteptam ceva spectaculos din partea lor.

Advertisement

Interesant anuntul acesta, ma intreb ce sta in spatele lui si ce fel de telefoane vor produce. Ma gandesc ca nu are avea rost sa continue cu acceasi strategie, nu vad de ce ar proceda asa.

Anuntul a fost facut de Jean-Francois Baril, care este Co-fondator, Presedinte si Director General al HMD Global. Acesta a dezvaluit pe pagina sa de LinkedIn ca atat noile terminale, cat si cele Nokia vor continua sa existe in paralel, a mai precizat ca utilizatorii pot sa se astepte si la colaborari interesante cu noi parteneri in viitorul apropiat.

Nokia a incercat diverse strategii in ultima perioada. Telefoane cu sistem de operare cat mai aerisit si o interfata apropiata de cea stock, modele care pot fi reparate de catre utilizator, preturi accesibile, conectivitate 5G, etc.

Advertisement

Dar au insistat si pe modele clasice, probabil sperand ca este inca o nisa cautata. Trebuie sa asteptam acum sa vedem ce ne rezerva anul viitor sau viitorul foarte apropiat si ce ne va oferi noul (dar si vechiul) brand.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des