baterie

Noua versiune AnTuTu 8, incurca rau scorurile in test

Noua versiune AnTuTu 8, incurca rau scorurile in test

AnTuTu 8, este noua versiune a celui mai popular test de benchmark, practic cea mai descarcata aplicatie de acest gen. Pentru moment, anuntul despre noua versiune apare pe site-ul oficial antutu.com, aplicatia nu este inca disponibila in Google Play.

Chiar si asa, apare spre descarcare sub format apk, insa nu functioneaza chiar pe toate telefoanele (link la final). Probabil ca in scurt timp, va intra si in magazinul de aplicatii.

Problema este ca din nou, toate rezultatele sunt date peste cap. Mai exact, acelasi telefon, obtine punctaje diferite in functie de versiunea cu care este testat, ceea ce nu este deloc normal.

Practic, toate clasamentele de pana acum nu mai au niciun fel de relevanta. Sunt modificari destul de mari, modernizarea algoritmului de testare, optimizarea suportului noii platforme ARM, modificari ale testului GPU.

Adaugarea scenariului „Terracotta Warrior” pentru a examina performanța GPU, scena „Coastline” a fost modernizata de la OpenGL ES 3.1 la tehnologia Vulkan, modificari ale testelor de memorie, au luat in calcul pentru test inclusiv rata de refresh a ecranului.

Nici interfata principala nu a fost uitata, insa modificarile aduse nu sunt foarte mari. Nu este prima data cand aplicatia AnTuTu primeste o actualizare importanta, probleme cu punctajele au fost si in momentul trecerii de la veriunea 6, la 7.

” Due to the adjustment of the test project, the change of the scoring system, and the addition of new test scenarios, the v8 version of the results and v7 and any previous version can not be compared, only support v8 version of the horizontal comparison results.”

Spre exemplu, cu versiunea anterioara, OnePlus 7 PRO a reusit sa obtina 369756p. Am testat telefonul si cu AnTuTu 8, scorul a urcat la 428946p!

AnTuTu 8

Noua versiune AnTuTu 8, incurca rau scorurile in test
AnTuTu 8

Daca doriti sa instalati noua versiune AnTuTu 8, trebuie sa accesati acest link si sa descarcati cele doua fisiere aflate la finalul paginii (aceasta este in chineza). Sau, puteti face click aici (antutu-benchmark-v8_0_1.apk)  si aici (antutu_benchmark_v8_3d.apk)