Connect with us

Stiri despre telefoane

Nu este gluma! Se inchide Facebook in Europa? La fel si Instagram?

Published

on

Desi pare o gluma proasta, operatiunile din Europa ale Facebook si Instagram ar putea fi oprite. Sursa este chiar prestigiosul ziar theguardian.com, ei ne spun ca reteaua de socializare avertizeazca ca ar putea parasi Europa.

Si asta in cazul in care comisarul irlandez pentru protectia datelor personale impune interzicerea schimbului de date cu SUA, dupa ce o hotarare importanta a curții europene de justiție a constatat in luna iulie ca nu existau destule garantii impotriva spionajului de catre agențiile de informatii americane.

Intr-o scrisoare depusa la Dublin, avocatul general asociat Facebook a precizat ca aplicarea interdictiei ar putea avea efecte nedorite si chiar imposibilitatea ca reteaua sa mai opereze in Europa.

Advertisement

In cazul in care ar primi interdictia de a transfera datelor utilizatorilor catre SUA, nu este clar in aceste conditii cum ar putea continua sa furnizeze serviciile precum Facebook sau Instagram in UE.” Yvonne Cunnane – Head of Data Protection and Privacy Facebook / Irlanda.

“Razboiul” acesta juridic dateaza inca din anul 2011. Atunci, Max Schrems, un avocat austriac, a inceput sa depuna mai multe plangeri la comisarul irlandez pentru protecția datelor. Sesizarile erau legate de confidentialitate si termenii care reglementeaza Facebook in UE.

Cred ca se va ajunge la o cale de mijloc, totusi Uniunea Europeana este o piata imensa pentru Facebook si este aproape imposibil ca acestia sa-si “faca bagajele” si sa plece…sau mai exact, sa interzica accesul celor din UE la retelele de socializare pe care le controleaza.

Advertisement

Insa, nimic nu este imposibil. Cine ar fi crezut ca o companie precum Huawei poate intampina o multime de probleme? Si iata ca tocmai asta se intampla!

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Anonim

  septembrie 24, 2020 at 10:31

  nu pot ewcupera contu ca nu mai am numar de telefon si nici imei

  • Ana BRUJAN

   septembrie 24, 2020 at 10:32

   nu pot re
   cupera contu ca nu mai am numar de telefon si nici imei

 2. Teroristul Pasnic

  septembrie 25, 2020 at 11:47

  Mare pagubă in ciuperci!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des