Connect with us

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad – In ciuda faptului ca telefonul acesta nu a fost inca dezvaluit in mod oficial, deja se cunosc mai toate detaliile legate de design, specificatii si alte tehnologii. Mai asteptam sa vedem preturile, versiunile si cat vor costa in Romania.

Este o practica des intalnita in ultima perioada si observ ca s-a schimbat ceva fata de acum cativa ani. Aproape toate marile companii au inceput sa ofere informatii inainte de lansare, fie ca sunt detalii oficiale sau unele “scapate prin presa”. Este si cazul noului OnePlus 10 Pro, informatiile de mai jos vin chiar din partea OnePlus Romania.

 

Se continua colaborarea cu cei de la Hasselblad si asta inseamna ca teoretic, noua gama de telefoane va face poze bune si clipuri video la o calitate excelenta. Hasselblad a fost infiintata tocmai in anul 1841 in Gothenburg, Suedia, de catre Fritz Wiktor Hasselblad. Asta inseamna ca la mijloc exista ceva traditie si calitate.

Daca vreti sa mergem si mai departe, va spun ca cea mai faimoasă utilizare a camerei Hasselblad a fost în timpul misiunilor programului Apollo, atunci cand primii oameni au pasit pe Luna. Aproape toate fotografiile statice facute în timpul acestor misiuni foloseau camere Hasselblad. În 2016, Hasselblad a introdus prima camera digitala compacta fara oglinda (în format mediu, X1D-50c).

Acum, sa ne intoarcem la vedeta acestui articol si la detaliile camerelor.

OnePlus 10 Pro si Hasselblad

In premiera, exista tehnologia OnePlus Billion Color Solution și modul Hasselblad Pro de a doua generație cu RAW+. Sistemul de camere al lui OnePlus 10 Pro vine și cu un nou Movie Mode plus o camera ultra-wide de 150 grade.

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad

“OnePlus Billion Color permite ca Natural Color Calibration with Hasselblad pe OnePlus 10 Pro să fie aplicată la peste un miliard de culori. Aceasta înseamnă că OnePlus 10 Pro este primul dispozitiv OnePlus dotat cu un sistem de camere care filmează în culori complete pe 10 biți pentru a oferi o afișare mai naturală a culorii în fiecare fotografie.

Poza facuta cu noul OnePlus:

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad

Prin OnePlus Billion Color Solution, OnePlus 10 Pro face fotografii cu o creștere de 25% a acoperirii gamei de culori DCI-P3 și poate procesa de 64 de ori mai multă culoare decât predecesorul său – OnePlus 9 Pro. Culoarea pe 10 biți este disponibilă pe fiecare dintre cele trei camere de pe spatele OnePlus 10 Pro – camera principală, telefoto și ultra-wide – și practic elimină toate benzile de culoare din fotografii, rezultând tranziții netede de culoare ori de câte ori este apăsat butonul declanșator al camerei.”

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad

OnePlus 10 Pro este dotat cu a doua generație a Hasselblad Pro Mode, pentru toate cele trei camere din spate și permite fiecăreia să captureze fotografii în RAW pe 12 biți, cu Hasselblad Natural Color Solution. De asemenea, Hasselblad Pro Mode de a doua generație de pe OnePlus 10 Pro acceptă un nou format RAW îmbunătățit numit RAW+, care oferă toate beneficiile captării într-un format RAW cu elementele de fotografie computațională ale smartphone-ului.

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad

Acest lucru are ca rezultat fișiere foto de cea mai înaltă calitate, cu o gamă dinamică mai mare și cu reducerea zgomotului, ideale pentru utilizatorii cărora le place să-și editeze fotografiile.”

OnePlus 10 Pro si detaliile oficiale despre camerele Hasselblad

Telefonul va fi lansat oficial in data de 11 ianuarie, in China. Ni se spune ca el va veni in Europa “la o data ulterioara”, fara alte detalii exacte. Probabil in primavara, speram si mai repede de atat.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!