Connect with us

Stiri despre telefoane

OPPO INNO DAY 2021, compania a prezentat OPPO Air Glass

Published

on

OPPO INNO DAY 2021 / OPPO Air Glass, compania a prezentat alte inovatii – si spun “alte” deoarece ei nu s-au ferit de-a lungul timpului sa ne arate prototipuri indraznete sau sa ne surprinda cu lansari inedite. Nu de multine ori, OPPO a fost producatorul care a lansat tehnologii revolutionare si de ultima ora, sunt domenii in care au fost pionieri.

Printre inovatiile actuale, noua unitate de procesare AI – MariSilicon X și ochelarii de realitate asistata (aR) OPPO Air.

MariSilicon X combina multiple tehnologii de generatie noua care aduc o performanța foarte mare și o eficiența mult imbunatatita. Permit nu doari nregistrarea ci și vizualizarea live a conținutului video 4K AI realizat pe timp de noapte.

Advertisement

Ochelarii OPPO Air Glass includ si tehnologia proprietara Micro-Proiector Spark, Micro LED-uri care permit gadgetului recunoașterea a patru acțiuni: comanda tactila, comanda vocala, mișcarile capului sau a mainilor.

OPPO INNO DAY 2021 – Air Glass

OPPO INNO DAY 2021, compania a prezentat OPPO Air Glass

In cadrul evenimentului OPPO INNO DAY, Jiang Bo, Senior Director OPPO a declarat despre noua unitate de procesare AI: „Având o experiență de peste zece ani în tehnologia imaginii, OPPO a avut multiple inovații ale modulelor, lentilelor și algoitmilor de imagine. Cu toate acestea, unitatea de procesare AI este cea mai mare realizare pe care am avut-o pana acum fiindca ea reprezintă începutul unor experiențe incomparabile pe care le vor avea utilizatorii”.

OPPO INNO DAY 2021, compania a prezentat OPPO Air Glass

Unitatea de procesare MariSilicon X este capabila sa execute mai mult de 18 trilioane de operații pe secunda, toate acestea pentru a asigura o procesare rapida a tuturor algoritmilor AI. Prin eficiența energetica, unitate de procesare va oferi cea mai buna performanța fara a suprasolicita sau epuiza bateria.

Advertisement

Aceasta unitate de procesare reprezinta începutul unei noi ere a fotografiei computationale iar prin smartphone-urilor care vor integra MariSilicon X, utilizatorii vor avea un conținut foto-video mult mai clar cu o rezoluție ridicată datorită algoritmului AI Noise Reduction.

Acestia vor avea posibilitatea de a realiza inregistari video la rezolutie 4K AI pe timp de noapte cu posibilitatea de vizualizare și ajustare a cadrelor in timp real. Multumita inovatiei, dispozitivele OPPO se vor bucura de o dinamica și reproducere a culorilor îmbunatatite care vor permite ca fiecare cadru video sa fie la fel de detaliat și bine-definit precum capturile foto/fotografiile.

Ochelarii inteligenți OPPO Air Glass au la baza design-ului un monoclu ultra-modern cu linii curbate.” Ecranul integrat poate afișa cele mai importante informații chiar în fața ochilor si aceste funcții vor schimba pentru totdeauna modul în care privim lumea” a declarat Leviu Liu, Vicepreședinte OPPO și Directorul Institutului de Cercetare OPPO.

Advertisement

OPPO INNO DAY 2021, compania a prezentat OPPO Air Glass

Design-ul este unul minimalist si face ca ochelarii sa fie ultra-ușori, avand o greutate de doar 30g, comparabilă cu cea a unor ochelari de vedere. Includ tehnologia proprietara de Micro-Proiector Spark, care este cel mai compact sistem de proiectare din industrie (0,5 cc), și tehnologia Micro LED  ce permitw utilizatorilor sa aiba în fața ochilor un conținut luminos, in interior sau exterior.

Funcțiile ochelarilor pot fi accesate prin aplicația Smart Glass, OPPO Watch 2 sau smartphone-urile OPPO care au un sistem de operare ColorOS 11. Pentru ca interactiunile sa fie cat mai simple, ochelarii recunosc 4 tipuri de acțiuni: comandă tactilă, comandă vocală, mișcările capului și ale mâinilor.

Noii ochelari vor fi disponibili din primul trimestru al anului 2022, în China pentru început, urmând ca după aceea să fie distribuiți și pe alte piețe. Nimic despre pret…

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. jan

  decembrie 16, 2021 at 14:02

  “Nu de multine ori” :))))

 2. Cosmin

  decembrie 16, 2021 at 19:17

  Incredibil ce ai gasit. Incredibil!

  • jan

   decembrie 17, 2021 at 11:52

   Era doar funny. Nu inteleg de ce te ataci.

 3. Cosmin

  decembrie 17, 2021 at 13:08

  Nu ma atac 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des