Acasă Stiri despre telefoane

OPPO si OnePlus ar putea sa nu mai vanda in unele tari din Europa

0

OPPO si OnePlus ar putea sa nu mai vanda in unele tari din Europa, deja acest lucru se intampla in Germania. Conform sursei, masura ar putea sa se extinda la nivelul intregului continent.

Cei doi mari producatori de telefoane mobile au fost acum fortati sa-si retraga produsele de pe rafturile magazinelor aflate in Germania, dupa ce au pierdut un recurs impotriva unui proces pe care Nokia l-a intentat pentru incalcarea unor brevete.

Problema aceasta are legatura cu tehnologia 4G și dureaza deja de cativa ani. Companiile au avut posibilitatea de a ajunge la o intelegere pe cale amiabila, insa acest lucru nu s-a intamplat. Drept urmare, incepand cu data de 5 august 2022, Tribunalul Regional Munchen a decis sa puna o interdicție la vanzare telefoanelor sub brand Oppo și OnePlus.

oppo oneplus

Cei de la androidpolice.com au luat legatura cu Oppo si un purtator de cuvant a declarat ca disputa provine de la un acord de licențiere 4G. Nokia ar fi solicitat o taxa foarte mare de reinnoire a licentei și mergand in instanta la numai o zi dupa expirarea acestui acord.

Utilizatorii telefoanelor OPPO nu vor fi afectati si le vor putea utiliza in mod normal si de acum inainte. Insa, de pe site-ul din Germania, au fost eliminate toate mențiunile despre terminale și listele de produse asociate. Am verificat (oppo.com/de/) si asa este, nu mai este listat niciun model!

oppo oneplus europa

Nici OnePlus nu mai listeaza produse, dar fanii inca isi mai pot procura aceste modele din alte surse, cel putin pana cand stocurile se vor termina. Acesti producatori nu vor iesi complet de pe piata din Germania, vor continua sa vanda casti si alte accesorii.

Nokia nu s-a lasat si a actionat in judecata si filialele din Franța, Finlanda, Suedia, Spania, Marea Britanie si Olanda. Ar putea fi afectate si alte companii din cadrul BBK, adica Realme si Vivo.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.