Acasă Stiri despre telefoane

Cati bani iti da buyback.ro pe telefonul folosit, Samsung sau alt model

1

Buyback.ro, ati ghicit, este o platforma de buy back. Mai pe romaneste, iti cumpara telefonul intr-un mod civilizat. Nu ca restul variantelor nu ar fi civilizate, dar mi se pare mai comod sa faci tranzactia direct de pe laptop. Ca (probabil) iei mai putini bani pe telefon, este alta problema.

Nu am niciun smartphone de vanzare, dar am facut cateva teste, simulari. Pentru inceput, am vrut sa vad ce suma imi ofera pe al meu OnePlus 7 PRO, telefon cu efectul de burn in al ecranului AMOLED. Problema comuna a acestui tip de display si vizibila in anumite conditii.

buyback pret

Site-ul buyback.ro iti pune la dispozitie un formular prin intermediul caruia poti descrie destul de bine starea telefonului, de la aspect si pana la functionare. Printre altele, esti intrebat daca functioneaza, daca se restarteaza singur, daca are semne de uzura, blocat intr-o anumita retea, etc. Asa isi dau ei seama despre starea telefonului.

buyback.ro

La final, primesti o cotatie si gradul de uzura. Al meu a primit gradul “B”, “Stare estimata a telefonului Asa si-asa, putea fi mai bine” si am aflat ca ar valora 115 euro, cred ca mai putin fata de cat as obtine daca l-as lista pe olx. Dar este o estimare, adica nu iti garanteaza din prima ca atat valoreaza.

Haideti sa mai facem un test pe buyback.ro si de data aceasta sa ne imaginam ca vrem sa dam un telefon impecabil, alegem un Samsung de top. In materie de mobile, accepta Apple, Samsung, Huawei, OPPO, OnePlus, Asus, Xiaomi, Nokia si Sony.

Am bifat din lista un Samsung Galaxy S21 Ultra cu 512GB ROM. Am bifat perfect si impecabil in toate casutele, ecran “boboc”, neblocat intr-o anumita retea, ca nou! La final, am fost informat ca telefonul este “Ca nou, perfect, nota zece” si primesc pe el 640 euro, in jur de 3200 lei.

buyback.ro samsung

Nu m-am lasat si am intrat pe olx.ro, trebuie sa ne dam seama daca pretul oferit de buyback.ro (tin de Service Return) este mai avantajos. Aici am gasit oferte de la 2100 lei, pana pe la 4000 lei, in functie de stare.

Deci, pot spune ca as fi putut sa-l vand cu 3200 lei, atat cat mi-a oferit initial platforma. Teoretic, ofertele sunt ok si iti dau pe telefon un pret destul de bun, dar conteaza mult starea in care este. Daca pe olx mai merge cu “merge si asa”, aici nu cred ca functioneaza si nu scapi fara o examinare amanuntita!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.