baterie

Parere – ce fel de telefon NOU sa NU cumperi din magazine in 2021

Parere - ce fel de telefon NOU sa NU cumperi din magazine in 2021

Ce fel de telefon NOU sa NU cumperi din magazine – Sa spunem ca este genul de articol pe care nu cred ca l-am mai facut pana acum, dar mi se pare interesant sa scriu daspre asa ceva si stiu ca din titlu nu se intelege mare lucru sau acesta te poate induce in eroare.

Nu este prima data cand ma uit pe eMag si vad anumite telefoane pe care le consider a fi foarte scumpe, pret nejustificat de mare pentru perioada respectiva. Dar noi acum ne referil la sfarsit de 2020 si inceput de 2021. De regula, acestea sunt vandute de partenerii din Marketplace.

Totul legal, telefoane noi si sigilate, numai ca unele pe care le-am putea considera depasite pentru pretul afisat. Vreau sa ma leg acum de modelele flagship din trecut, cele care mai sunt pe stocuri si pentru care vanzatorii nu vor sa mai lase deloc din pret.

Haideti sa ne uitam putin la un Samsung Galaxy S9 lansat la inceput de 2018. Telefon care in momentul de fata, poate fi cumparat contra sumei de 2800 lei sau chiar 4300 lei! Probabil ca 4300 lei a costat in momentul lansarii si trebuie sa retinem ca nu este o versiune mega dotata sau ceva cu carcasa din aur. Vedem si un S8 (din 2017) cu pret de aproape 2500 lei!

Parere - ce fel de telefon NOU sa NU cumperi din magazine in 2021 Parere - ce fel de telefon NOU sa NU cumperi din magazine in 2021

Un simplu Samsung S9 cu 4GB RAM si stocare de 64GB. Dar de ce nu lasa vanzatorul respectiv la pret? O intrebare la care nu am raspuns. Fie efectiv nu vrea sa-l vanda (nu prea cred asta), fie asteapta pe cineva care nu cunoste preturile actuale. Sa ne imaginam ce ne putem cumpara acum (decembrie 2020) contra sumei de 4300 lei?

Pai va spun eu. Aproape orice flagship aparut anul acesta, ceva cu Snapdragon 865 sau poate sun super telefon cu 855. Si 2800 lei mi se pare un pret mare pentru un S9 din 2018 cu 4GB RAM, nu trebuie sa ne straduim mult pentru a cumpara ceva cu SD 865 (lansat in 2020).

Acest S9 nu este un caz izolat, sunt mai multe modele vechi ce au preturi pe care eu le consider exagerate si nu numai cele pe care scrie Samsung.