Acasă Stiri despre telefoane Pareri despre “2x diferenta la toate produsele” de la Altex

Pareri despre “2x diferenta la toate produsele” de la Altex

5

Pareri despre “2x diferenta la toate produsele” de la Altex – Auzim mereu acest slogan si suntem atrasi de el. Am vrut sa intru putin mai in detaliu si sa vad despre ce este vorba, pe ce mizeaza Altex cand foloseste acest slogan.

Asa cum stiti, inainte, Altex folosea “cel mai mic pret din Romania”. Timp de mai multi ani de zile, aceasta fraza a fost des folosita in reclame si logic ca ne atragea. Dar se pare ca nu totul era roz. In 2016, CNA a interzis companiei sa mai foloseasca acest slogan.

Chiar în timpul şedinţei CNA, membri CNA au demontat expresia “cel mai mic pret din Romania” Si au facut-o printr-o simpla cautare pe internet. „Din cinci produse (din cadrul sectiunii produsele saptamanii), doar unul are cel mai mic preţ din România”, le-a comunicat Gabriel Tufeanu (membru CNA) in sedinta (din 2016) reprezentanţilor Altex şi Media Galaxy.

Automat, Altex a cautat alta expresie cu care sa ne “mangaie urechile” si au ajuns la concluzia ca cea mai buna este cea pe care deja ati citit-o in titlu, adica 2x diferenta la toate produsele. Am vrut sa caut putin si sa vad daca gasesc un produs mai ieftin in alta parte si cam care ar fi diferenta de pret.

In primul rand, am gasit destule produse care erau la Altex mai ieftine, dar cu cativa banuti. Desigur, am gasit si mai scumpe, adica ceea ce ne intereseaza pe noi. Spre exemplu, iata cu cat este mai ieftin un televizor la Altex (in comparatie cu eMag).

Acum, sa gasim si un produs mai scump si sa incercam sa vedem cum primim “2x diferenta la toate produsele”. Trebuie sa specific ca Altex are preturi ok, adica deloc mai mari in comparatie cu concurenta.

Si chiar am vazut in aceasta perioada ca au foarte multe produse mai ieftine fata de eMag, mai ieftine cu cativa banuti, dar sunt cu pret mai mic. Dar nu despre asta este vorba. Hai sa vedem care-i faza cu diferenta asta.

Pret la Altex.

Oferta concurentei (pret mai bun):

Diferenta este de 4.93 lei. Nu este o diferenta mare, dar oricum, sa nu va imaginati ca veti gasi diferente de pret astronomice. 2x diferenta ar insemna 4.93 lei x 2. Nu este o avere, dar sa spunem ca am cumparat produsul de la Altex si apoi, l-am gasit in alta parte mai ieftin.

2x diferenta la toate produsele

2x diferenta la toate produsele

Trebuie sa stiti ca este un intreg regulament. Adica nu va duceti cu mana in buzunar si spuneti “vreau diferenta”…Nu! Trebuie sa cititi muuulte pagini. Am spicuit eu acest regulament si am extras urmatoarele:

Magazine cu acelasi obiect de activitate – magazinele din acelasi oras care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cum ar fi:  Flanco, F64, Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora, Metro, Selgros, Dedeman, Leroy Merlin, Praktiker, BricoDepot, Mr Bricolaj, BauMax, Hornbach, Ambient, Germanos* *precum si alte magazine offline din acelasi oras, specializate in vanzarea de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment.

Acelasi produs – produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro/, acelasi brand, acelasi cod de produs.

Aceleasi conditii de comercializare – produsul trebuie sa poata fi achizitionat la un pret mai mic in aceleasi conditii de comercializare in care a fost achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro. Compararea se va face intre pretul de vanzare din ziua achizitiei practicat de magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro/, si pretul de vânzare oferit de catre un alt magazin situat in acelasi oras, sau de catre site-ul unui magazin care comercializeaza acelasi tip de produse.

“Mentionam ca produsul al carui pret este mai mic in magazinul concurent nu trebuie sa faca obiectul unei actiuni de resigilare, refolosire, reconditionare si trebuie sa poata fi achizitionat in aceleasi conditii”.

Clientul trebuie sa probeze pretul mai mic prin fotografii datate sau print screen-uri/URL in cazul achizitiei online (maxim 7 zile calendaristice de la data achizitiei specificata pe bonul fiscal/factura). Clientul va trimite zilnic, pe o perioada de 3 zile, dovada mentinerii pretului si a stocului, in scris ca reply la mail-ul de inregistrare a cererii de rambursare.”

Acestea sunt numai o parte din multele puncte pe care le are regulamentul. Am subliniat cu rosu anumite aspecte, unele care pe mine m-ar face sa renunt din prima. In primul rand, de unde sa stie clientul ca magazinul care vinde mai ieftin nu nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment?

Apoi, magazinul sa fie din acelasi oras. Banuiesc ca magazinul fizic, nu online. Apoi, clientul trebuie sa trimita zilnic (pe o perioada de 3 zile) dovada mentinerii pretului si a stocului, in scris ca reply la mail-ul de inregistrare a cererii de rambursare. Personal, consider ca este un mecanism mult prea greu si sofisticat, un regulament greu de urmat, de citit si de inteles. 

Dar in fine, este o strategie de marketing si trebuie sa o privim asa. Pana la urma, daca cineva vrea, poate obtine o mica diferenta de pret. Insa, are de urmat multi pasi, foarte multi. Eu inteleg ca trebuia un regulament si nu ar fi putut spune simplu “va dam inapoi 2x diferenta”, dar parca este prea complicat!

UPDATE – se pare ca cei de la Altex sunt mai flexibili. Conform comentariilor pe care le-am primit la postarea de pe Facebook, sunt clienti care au primit destul de usor diferenta si nu au fost nevoiti sa treaca printr-o procedura mai complicata. Este mai ok asa.

sursa regulament