Acasă Stiri despre telefoane Pareri despre Dxomark si TOP 20 telefoane cu cea mai buna camera

Pareri despre Dxomark si TOP 20 telefoane cu cea mai buna camera

8

Pareri despre Dxomark si TOP 20 telefoane cu cea mai buna camera – Probabil ca deja stiti despre dxomark.com sau macar ati aflat recent despre acest site. Nu ca nu ar fi fost cunoscut si inainte, insa s-a vorbit mai mult despre el in momentul lansarii (sau dupa) a telefonului Huawei Mate 20 PRO.

Am citit pe unele site-uri de tech din Romania cum ca cei de la dxomark.com ar fi testat Huawei Mate 20 PRO, dar nu a fost inclus in clasament deoarece ar fi obtinut scoruri mult prea mari!

Mi se pare o aberatie sa spui asa ceva, nu stiu daca acest comunicat vine direct din partea celor de la dxomark.com sau daca a aparut “pe surse”, asa cum apar o multime de stiri false in acest domeniu si multe site-uri din Romania se apuca sa le publice, fara absolut nicio baza. Daca ar fi fost asa, trebuie sa ne gandim ca tot ce este peste Huawei P20 PRO nu ar mai trebui sa intre in clasament deoarece obtine un scor mult prea mare?

Am testat ambele telefoane, atat Mate 20 PRO cat si P20 PRO, modele produse de la Huawei. Da, probabil cele mai bune camere la ora actuala de pe un telefon mobil se gasesc in interiorul acestor telefoane. Fac si o mentiune insa, personal cred ca P20 PRO este chiar mai bun la foto fata de Mate 20 PRO, cel putin la captura low light. Desi Mate 20 PRO are o camera excelenta, mi se pare ca pozele sunt prelucrate de soft destul de mult si parca lipseste putin naturaletea.

Cine sunt cei de la dxomark.com? Publicatie online lansata inca din 2008 si concentrata pe testarea (profesionala) camerelor foto. DSLR, mobile, mirrorless, obiective, etc. Este un site independent, la fel cum sunt (teoretic) si alte astfel de platforme de tip benchmark. Logic ca nu au testat toate telefoanele existente, insa au incercat sa puna mana pe cele mai bune si sa vada de ce sunt capabile la capitolul video/foto. In tabelul de mai jos, observam un top 20 al celor mai bune telefoane in materie de foto/video:

Dxomark

MODEL TELEFON SCOR DXOMARK
Huawei P20 PRO 109
Apple iPhone XS Max 105
HTC U12+ 103
Samsung Galaxy Note 9 103
Xiaomi Mi Mix 3 103
Huawei P20 102
Samsung Galaxy s9 Plus 99
Xiaomi Mi 8 99
Google Pixel 2 98
Apple iPhone X 97
Huawei Mate 10 PRO 97
Xiaomi Mi Mix 2s 97
OnePlus 6 96
Apple iPhone 8 Plus 94
Samsung Galaxy Note 8 94
Apple iPhone 8 92
Smartisan PRO 2s 91
Asus ZenFone 5 90
General Mobile GM9 PRO 90
Google Pixel 90

 

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Scriu cu placere pe acest site ;) Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta!

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here