Connect with us

Stiri despre telefoane

Pareri despre Qilive de la Auchan, marca lor proprie

Published

on

Qilive este un brand de marca proprie Auchan, asta ar inseamna ca produsele sunt vandute exclusiv in magazinele lor. Dar nu se intampla chiar asa, am gasit chiar si in oferta eMAG cateva articole. Dar oricum, nu foarte multe. Majoritatea (cred ca toate) sunt expuse pe auchan.ro si le puteti vedea daca faceti o vizita prin magazinele lor.

Un dezavantaj al marcii Qilive poate fi dat de o posibila lipsa de calitate a produselor, acestea fiind vandute la preturi accesibile iar unii clienti pot avea impresia ca acestea sunt de calitate inferioara in comparatie cu produsele oferite de branduri mai cunoscute. Pe de alta parte, marele avantaj este dat chiar de preturile mici, acestea atrag privirile si o parte a clientilor pot decide sa cumpere aceste produse.

Ca sa ne facem o idee asupra produselor vandute sub acest brand Qilive, va spun ca acum, in aprilie 2023, pe site-ul auchan.ro sunt nu mai putind de 541 produse sub acest nume. Cel mai ieftin este un simplu cablu care costa putin peste 5 lei. Cel mai scump este o masina de spalat vase cu pret de 1379 lei.

Advertisement

Desi este un brand frantuzesc, Qilive nu produce in aceasta tara si asa cum ne-am imaginat, articolele sunt fabricate in China si apoi sunt rebranduite, se poarta asta la scara larga in Romania sau in alte tari. Dar pentru a eficientiza costurile si pentru a-si mari profitul, Auchan procedeaza asa si este cat se poate de corect ca model de afacere.

Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar in trecut, prin 2026, existau chiar si telefoane mobile sub acest logo. Atunci erau la mare moda telefoanele chinezesti si concurenta nu era acerba. Istoria deja o stim, multe companii chinezesti au dat faliment si au decis sa renunte la acest segment.

In schimb, veti gasi televizoare ieftine, unul dintre ele fiind chiar un Smart HD Qilive Q32HS221B, de 81 cm. Pretul acestuia este de numai 599 lei si vreau sa vedeti ceva interesant. Este vorba despre o asemanare izbitoare cu un alt model, tot de la ei de pe site, un televizor Selecline (o alta marca de-a lor).

Advertisement

Pozele sunt luate chiar de la ei de pe site, 2 modele vandute sub logo-uri diferite, insa asemanarea este izbitoare, imaginea de prezentare fiind si ea identica. Asta ne arata inca o data ca mai mult ca sigur sunt produse in acelasi loc, acceasi fabrica, au acelasi sistem de operare si vor oferi aceeasi satisfactie. Cat de mare, ramane de vazut.

Pareri despre Qilive de la Auchan, marca lor proprie

Deci, ar trebui sa stiti ca veti primi calitatea pe care o platiti si ca produsele lor sunt destinate celor cu bugete nu foarte generoase. Adica au gandit bine pentru Romania, un astfel de televizor poate fi pus intr-o bucatarie, in camera celui mic sau chiar in sufragerie, mai ales daca nu ne permitem ceva mai luxos.

Nu este indicat sa avem asteptari exagerate, sa primim super functii sau caracteristici, indiferent de produsul ales. Qilive este un brand ok, preturile sunt pentru toate buzunarele, gama variata de produse si cel mai important aspect, exista garantie.

Advertisement

foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des