Connect with us

Stiri despre telefoane

Performantele GPU ale procesorului Exynos 2400

Published

on

Performantele GPU ale procesorului Exynos 2400

Performantele GPU ale procesorului Exynos 2400, cel presupus ca ar sosi in interiorul seriei Galaxy S24 (pe unele piete). Si este evident ca Samsung pregateste terenul pentru lansarea viitoarei serii de lux si face un pas indraznet in directia performantei.

Compania a decis sa reintroduca strategia cu doua procesoare, optand atat pentru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, cat si pentru propriul sau procesor Exynos 2400. Aceasta miscare a starnit interes in randul comunitatii tech si a ridicat asteptari mari in ceea ce priveste competitivitatea pe piata telefoanelor mobile.

Un aspect interesant este ca Exynos 2400 nu tinteste neaparat sa concureze cu actualul Snapdragon 8 Gen 2. In schimb, ochii sunt atintiti asupra viitorului chipset Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul acestei luni. Exynos 2400 este inca in faza de testare a prototipului, lasand loc pentru optimizari ulterioare.

Advertisement

Performantele GPU ale procesorului Exynos 2400

Specificatiile tehnice ale Exynos 2400 includ un procesor cu 10 nuclee si un GPU Xclipse 940, cu numele de cod “Angel”. Acesta va fi echipat pe modelul SM-S921B, care se asteapta sa fie inclus in gama Galaxy S24.

Prototipul testat a avut 6GB de RAM si a obtinut un scor de 1656 de puncte in testele GPU, in timp ce modelul actual Galaxy S23, alimentat de Snapdragon 8 Gen 2, a obtinut un scor de 1746 de puncte.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca Exynos 2400 este inca in faza de dezvoltare si exista posibilitatea de imbunatatire.

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des