Connect with us

Stiri despre telefoane

Android 14 ce schimbari majore au aparut si ce noutati

Published

on

Noutati in Android 14, ce schimbari majore sunt in cea mai noua versiune a sistemului de operare atat de raspandit, de iubit si de popular, unul de care se ocupa chiar gigantul Google. Lansarea Android 14 a starnit un val de entuziasm in randul comunitatii tech, marcand un nou capitol in evolutia sistemelor de operare mobile.

Cu o serie de functii noi si imbunatatiri, acest sistem de operare se anunta a fi unul dintre cele mai inovatoare de pana acum. Iata ce trebuie sa stiti.

Personalizare avansata pentru utilizatori

Noutati in Android 14 – exista acum un set de instrumente de personalizare care permit utilizatorilor sa isi adapteze dispozitivele in functie de gusturile si nevoile lor. Unul dintre aceste instrumente este selectorul de personalizare actualizat, care ofera o gama larga de optiuni pentru schimbarea imaginii de fundal, a stilului si a paletei de culori.

Advertisement

Mai mult, ecranul de blocare poate fi acum personalizat cu comenzi rapide pentru aplicatii si functii des utilizate, oferind acces rapid cu o simpla atingere.

Noutati in Android 14 – calitatea media la un nou nivel

Pe langa personalizarea vizuala, Android 14 aduce si imbunatatiri semnificative pentru multimedia. Sistemul de operare introduce suport pentru Ultra HDR, o tehnologie care imbunatateste calitatea fotografiilor prin evidentierea culorilor vibrante si a detaliilor fine. Aceasta functie se adauga la suportul pentru video HDR introdus in versiunea anterioara, Android 13, oferind o experienta media completa.

Sanatate si securitate: Controlul datelor la un nou nivel

Un alt aspect notabil este accentul pus pe sanatate si securitate. Noua functie Health Connect centralizeaza toate datele de sanatate ale utilizatorului intr-un singur loc, oferind un nivel suplimentar de securitate prin criptarea datelor direct pe dispozitiv.

Advertisement

Aceasta abordare unificata permite utilizatorilor sa aiba un control mai mare asupra datelor lor personale si sa inteleaga mai bine cum sunt acestea utilizate de diferite aplicatii. Desigur, acestea sunt functiile si caracteristicile native, producatorii vor implementa cu siguranta multe alte functii noi!

Noutati in Android – TOP 14 functii – direct de la Google

Accesibilitate pentru toti

Noutati in Android 14 – Indragitul O.S nu uita nici de utilizatorii cu nevoi speciale si introduce o serie de functii menite sa imbunatateasca accesibilitatea.

Advertisement

Printre acestea se numara un magnificator imbunatatit, care permite utilizatorilor sa faca zoom in si out cu usurinta, si o serie de setari rapide pentru ajustarea dimensiunii fontului. Aceste functii fac din el un sistem de operare cu adevarat bun, care poate fi utilizat de o gama larga de persoane, indiferent de nevoile lor.

Disponibilitate si compatibilitate

Android 14 este deja disponibil pentru dispozitivele Pixel si va fi lansat pe alte dispozitive in cursul acestui an, probabil ca toti posesorii de telefoane mobile il asteapta “ca pe painea calda”.  Compatibilitatea extinsa cu o gama larga de dispozitive face din acest sistem de operare o optiune atractiva pentru un numar mare de utilizatori.

Noutati in Android 14 – se anunta a fi unul dintre cele mai complete si inovatoare sisteme de operare de pana acum. Cu o gama larga de functii si imbunatatiri care acopera de la personalizare si media pana la sanatate, securitate si accesibilitate, acest sistem de operare are potentialul de a redefini modul in care utilizam telefoanele sau tabletele.

Advertisement

Android a fost lansat oficial in 2008, marcand intrarea Google in piata sistemelor de operare pentru dispozitive mobile. Primul dispozitiv care a rulat Android a fost HTC Dream, cunoscut si sub numele de T-Mobile G1 in Statele Unite.

Cu lansarea Android 2.2 Froyo, sistemul de operare a inceput sa castige teren in fata iOS, oferind functii precum hotspot Wi-Fi si posibilitatea de a instala aplicatii pe cardul SD.

Android 3.0 Honeycomb a fost prima versiune a sistemului de operare conceputa special pentru tablete. Cu o interfata de utilizator adaptata si functii precum multitasking, Honeycomb a deschis calea pentru popularizarea tabletelor, gadeturi care au mai perdut teren intre timp.

Advertisement

Android 4.0 Ice Cream Sandwich a adus si el o serie de imbunatatiri majore, inclusiv unificarea designului pentru telefoane si tablete. Aceasta versiune a introdus si functii precum deblocarea faciala si posibilitatea de a monitoriza consumul de date.

5.0 Lollipop a marcat o schimbare majora in design, introducand conceptul de Material Design, care a adus o interfata de utilizator mai coerenta si mai moderna, dar si mai simpla, mai putin colorata.

7.0 Nougat a adus suport pentru asistentul virtual Google Assistant, marcand un pas important in integrarea inteligentei artificiale in sistemul de operare.

Advertisement

9.0 Pie a pus accent pe bunastarea digitala, oferind functii precum Dashboard, care ajuta utilizatorii sa monitorizeze timpul petrecut in aplicatii.

Android 10 a venit cu serie de imbunatatiri in securitate si confidentialitate, inclusiv un control mai bun asupra permisiunilor acordate aplicatiilor.

Ultima versiune majora inainte de Android 14,  a introdus o serie de functii noi, inclusiv suport pentru audio spatial si un player media imbunatatit.

Advertisement

Cu o gama larga de functii si imbunatatiri care acopera de la personalizare si media pana la sanatate, securitate si accesibilitate, Android 14 se anunta deja a fi unul dintre cele mai complete si inovatoare sisteme de operare de pana acum.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des