baterie

Pret rezonabil, Samsung Galaxy Z Flip este in Romania la eMag

Pret rezonabil, Samsung Galaxy Z Flip este in Romania la eMag

Samsung Galaxy Z Flip este noul telefon pliabil care a fost dezvaluit impreuna cu modelele Galaxy S20, S20 Plus si S20 Ultra. Probabil ca nu el a fost vedeta evenimentului dar cred ca Samsung a facut un mare pas inainte.

Am urmarit toate clipurile de pe YouTube si pot spune ca telefonul este interesant si peste ceea ce a prezentat Samsung in trecut. Pare mai atractiv si fata de modelul cu care concureaza direct, MOTOROLA Razr 2019.

Pret rezonabil, Samsung Galaxy Z Flip este in Romania la eMag

Si pretul lui Samsung Galaxy Z Flip este mai bun, acesta costa cu 1000 de lei mai putin fata de Motorola in conditiile in care are un procesor net superior. Snapdragon 855 vs 710!

Mai exact, in Romania, Galaxy Z Flip are un pret de 6999 lei in timp ce telefonul sub brand Motorola, costa 7999 lei. Acesta este motivul pentru care spun ca pretul este unul rezonabil, desi totusi ramane mare pentru majoritatea buzunarelor.

Pret rezonabil, Samsung Galaxy Z Flip este in Romania la eMag

Oricum, este mai ieftin fata de un Samsung Galaxy S20 Ultra. Dotarile sunt si ele mai slabe, dar este totusi un smartphone pliabil. In plus, este posibil ca in perioada urmatoare sa apara telefoane pliabile mult mai accesibile, Samsung a spus ca acest tip de display va fi pus la dispozitie si altor producatori.

Pret rezonabil, Samsung Galaxy Z Flip este in Romania la eMag

Poate cel mai important avantaj al acestui telefon – ecranul nu este fabricat din plastic si nu este la fel de fragil fata de modelele precedente. Este un display din sticla subtire, denumirea lui comerciala este “Infinity Flex Display”.

Panoul de 6.7″ poate fi deschis in diferite unghiuri si pentru o protectie suplimentara, exista noua tehnologie numita “Hideaway Hinge”. Aceasta este capabila sa respinga praful sau alte impuritati.

Telefonul are chiar doua ecrane, mai exista unul in exterior cu diagonala de 1.1″ cu tehnologie AMOLED si o rezolutie de 112 x 300 pixeli. Pe acest display vor fi afisate notificarile principale.

Ca protectie, exista Gorilla Glass 6 (in partea din spate). Nu inteleg totusi de ce nu s-a renuntat complet la camera de selfie. Este oarecum pacat ca un telefon de acest gen si cu un display superb, sa aiba camera de selfie integrata si mai ales sa fie un ecran perforat.

Daca tot au renuntat si la acest telefon la jack-ul audio de 3.5mm, puteau renunta si la camera secundara!. Senzorul de amprente exista, acesta nu este integrat in display dar este prezent in partea laterala.

Iata si cele mai importante specificatii tehnice:

Samsung Galaxy Z Flip

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 855+ (7 nm), 8 nuclee.
  • Memorie RAM + ROM: 8GB / 256GB (fara slot card).
  • Display: Pliabil de 6.7″ cu rezolutie 1080 x 2636 pixeli, HDR10+, amprenta integrata, 83% body ratio. Ecran secundar de 1.1″, AMOLED.
  • Camere principale: 12MP+12MP, stabilizare optica, filmare 4K la 60 FPS. Camera secundara de 10MP.
  • Conectivitate 5G: NU.
  • Jack audio / difuzoare stereo: NU/NU.
  • IP68: NU
  • O.S: Android 10
  • Acumulator 3300 mAh (incarcare wireless)
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth, NFC, GPS, USB TIP-C

foto