Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Telefonul Realme GT este banat de AnTuTu dupa ce ar fi trisat

Published

on

Telefonul Realme GT este banat de AnTuTu dupa ce ar fi trisat – Ati observat probabil ca este o practica in acest domeniu, una prin care producatorii se lauda cu scoruri cat mai mari in testele de benchmark si in principal in AnTuTu (aplicatie care si ea a fost banata in Google Play).

Inainte de lansare, scot postere cu scorurile obtinute si reclama vine de la sine. In cazul de fata, chiar vicepreședintele Realme(Xu Qi Chase) a postat pe retelele de socializare o captura de ecran in care se vedea ca telefonul Realme GT obtinuse 770.221 de puncte in testul AnTuTu.

Advertisement

Era un record atunci si cel mai mare scor obtinut de un telefon fabricat pe platforma Snapdragon 888. Acest smartphone se anuntase a fi cel mai ieftin cu SD 888 si cu cel mai mare scor in teste.

Insa, AnTuTu a venit cu o serie de dovezi care-i contrazic pe cei de la Realme, unele prin care vor sa ne arate ca scorul urias a fost masluit. Majoritatea telefoanelor cu acest procesor sunt capabile de 710.000 puncte, nici macar Qualcomm nu reusise sa obtina in teste mai mult de 750.000.

Advertisement

Cum sau ce anume au facut cei de la Realme? Se pare ca programatorii companiei au reusit cumva sa pacaleasca testul multi-core si au facut ceva modificari care nu trebuiau facute, umbland la modul in care aplicatia simtea nucleele care lucrau in test.

O alta problema a fost observata in testul UX, cel legat de decompresia imaginii JPG.  AnTuTu a observat telefonul sarea o mare parte din procesarea care intra in decompresia JPG, iar imaginea rezultate erau reproduse pixelate si de o calitate mai slaba (foto sus). Imaginile de acet gen nu sunt afișate utilizatorilor pe display si automat, nici nu sunt observate.

Advertisement

Cei de la AnTuTu au acordat un timp de 3 luni pentru ca inginerii de la Realme sa corecteze softul pentru ca testul sa fie rulat in conditii perfecte. In caz contrar, acest model de telefon (Realme GT) va fi scos permanent din topurile lor.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: