Connect with us

Stiri despre telefoane

Prima masina electrica Xiaomi va fi prezentata in luna august

Published

on

Prima masina electrica Xiaomi va fi prezentata in luna august, nu ar fi pentru prima data cand auzim de planuri mai indraznete pe care acest mare producator le are. Si avand in vedere ca incepe sa fie cerere mare de masini electrice, de ce sa nu atace in forta si acest segment?

Xiaomi doreste ca producția in masa a primului sau model electric sa debuteze in forta in 2024 și chiar accelereaza lucrurile in acest sens. Potrivit celor de la Sina Teh, compania a apelat la o echipa de ingineri de la Shanghai HVST Automobile Design, cei care se ocupa si de proiectarea conceptului WM Motor Maven.

Anul trecut, in data de 30 martie, Xiaomi anunta oficial ca intra in domeniul auto si ne informa ca prima investiție in acest domeniu se va ridica la aproximativ 1.54 miliarde dolari, urmand ca in urmatorii 10 ani sa mai investeasca alte 10 miliarde USD!

Advertisement

Spre finalul anului treciut, Xiaomi semna un contract cu Comitetul de management al zonei de dezvoltare economica și tehnologica din Beijing pentru a constructia sediului de cercetare și dezvoltare, deja au pus bazele unei fabrici auto ce ar urma sa produca in prima faza in jur de 150.000 de autovehicule.

Presa din China discuta despre posibila aparitie a 4 modele, 2 din clasa A+ cu prețuri de maxim 30.000 USD si alte 2 modele ce vor suporta conducere autonoma, pretul fiind de maxim 45.000 USD.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171