Acasă Stiri Android Si Noutati Prima retea comerciala 5G a fost lansata in Qatar! Pe cand in...

Prima retea comerciala 5G a fost lansata in Qatar! Pe cand in Romania?

0

Prima retea comerciala 5G a fost lansata in Qatar, s-a intamplat in data de 14 mai 2018 si este vorba despre Ooredoo, un operator (companie fondata in 1987) de telefonie mobila din Qatar (emirat arab în sud-vestul Asiei).

Iata ce a declarat Waleed Al Sayed, CEO Ooredoo:

prima retea comerciala 5g a fost lansata in qatar! pe cand in romania?

Suntem prima companie din lume care oferă acces la tehnologia și serviciile retelei 5G, iar oamenii din Qatar sunt primii care au acces la avantajele incredibile pe care le va aduce acest upgrade tehnologic atat de important. Această rețea 5G va oferi baza necesară pentru a introduce un val de noi inovații, inclusiv mașini fara șofer dar și drumuri inteligente, realitate virtuala și augmentata, o flota naționala de drone de serviciu și multe altele.

Din pacate, ambițiile acestui operator de telefonie mobila par sa fie limitate de lipsa dispozitivelor ce suporta conectivitate 5G. “Accesul la reteaua Ooredoo 5G va necesita un dispozitiv compatibil 5G“, declara operatorul, deși in cadrul platformei oficiale, astfel de dispozitive lipsesc in acest moment.

prima retea comerciala 5g a fost lansata in qatar! pe cand in romania?

Potrivit celor de la Gulf Times, Ooredoo a promis sa ofere echipament pentru clienți (CPE) in cel mai scurt timp și smartphone-uri compatibile pana în iunie 2019. “CPE” se refera la un hardware fix 5G, echipamente care vor ramane intr-o locatie, dar este posibil ca aceasta companie sa ofere și hotspot-uri wireless de 5G.

prima retea comerciala 5g a fost lansata in qatar! pe cand in romania?

O alta companie a anuntat intre timp trecerea la 5G. Este vorrba despre Etisalat, acestia promițand serviciul de internet fix de 5G/1Gbps pentru clienții din anumite zone ale Emiratelor Arabe Unite. Sa nu uitam ca si anumiti operatori din S.U.A (Verizon și AT & T) au promis 5G în decursul acestui an.

Desigur, asteptam si telefoane compatibile, cu toate ca 5G nu inseamna numai retea celulara, insa pe noi asta ne intereseaza aici. Probabil, anul viitor sau chiar spre finalul lui 2018, operatorii din Romania vor incepe si ei sa ne vorbeasca (mai curajos) despre 5G.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here