Acasă Stiri despre telefoane

Primele telefoane cu WiFi 7 vor aparea in anul 2023

1

Primele telefoane cu WiFi 7 vor aparea in anul 2023 si este o declaratie a celor de la MediaTEK, companie din Taiwan care ne asigura ca deja lucreaza la un succesor pentru WiFi 6 si ca vitezele vor fi de peste doua ori mai mari.

Va intrebati de ce ne trebuie 7 in conditiile in care multe dintre telefoanele noastre nu au nici macar 6. Sa nu mai vorbim despre faptul ca iti trebuie un router wifi 6, nu este suficient sa ai un telefon si atat. Sau invers, degeaba ai un router performant daca nu ai la ce sa-l conectezi.

Dar n-avem ce face sau de ce ne plange. Tehnologia avanseaza mai repede decat credem noi si deja in buzunare avem telefoane cu conectivitate 5G, dar nu exista in Romania o retea 5G adevarata sau macar o acoperire extinsa. Sa nu uitam ca deja se vorbeste despre Android 13….cand putine terminale au primit Android 12.

Noul standard va putea sa utilizeze canale de 320 MHz, sa foloseasca modulația de amplitudine în cuadratura 4K (QAM), unitatea de resurse multi utilizator (MRU) dar in acelasi timp va suporta frecventele actuale 2.4 GHz, 5 GHz și 6 GHz. WiFi 7 sau IEEE 802.11be va atinge viteze de descarcare de 5 Gbps si va avea o latenta redusa.

Observati ca MediaTEK cam defileaza in aceasta perioada si nu mai este producatorul de care multi se fereau acum 4 sau 5 ani. Este adevarat ca atunci, procesoarele lor erau utilizate pe telefoane chinezesti si ca nu ofereau performante foarte bune.

Nu trebuie sa uitam un amanunt extrem de important. MediaTEK (fondata in 1997/Taiwan) este producatorul care a lansat in premiera un chipset fabricat pe 4nm si destinat telefoanelor mobile!

1 COMENTARIU

  1. Pentru utilizatorul obișnuit este arhisuficienta banda 2.4 ghz. Probabil nici 5% nu au idee la ce ar putea folosi acele viteze. Dar este normal ca tehnologia sa evolueze
    In alta ordine de idei Digi testeaza viteze de pana la 10Gb. Va fi interesant..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.