baterie

Dupa 6 luni cu Digi Mobil, primele pareri din 2021

Dupa 6 luni cu Digi Mobil, primele pareri din 2021

A trecut jumatate de an dupa ce m-am portat la Digi, inainte avand abonament la Orange. Desi pretul a fost un criteriu, nu neaparat a fost cel ce m-a atras. Mai mult curiozitatea, reclamele destul de agresive si peste toate, internetul 4G nelimitat pe care mi-l ofereau pentru numai 5 euro pe luna.

Am ales cel mai scump abonament, desi nu pot spune ca putem folosi cuvantul “scump” cand vorbim de 5 euro pe luna. Deci, curiozitatea pe primul loc, apoi 4G aparent nelimitat (desi nu este nelimitat), dar si lejeritatea cu care Orange s-a lipsit de un client.

Cu toate ca eram la Orange de 20 de ani cred, cand am sunat la ei si le-am spus ca ma portez la Digi, nu au venit cu o oferta tentanta. Multumim si o zi buna din partea lor…ma asteptam la mai mult.

In fine, revenim la DigiMobil. Sunt o persoana care nu se plimba toata ziua prin oras, lucrez de acasa si stau intr-un oras destul de mare (Brasov). Spun asta deoarece nu este vorba despre o comuna sau o zona mai putin accesibila.

Insa, semnalul in zona mea este mult mai mic in comparatie cu ce aveam la Orange. In casa, daca fac un speed test cu alt telefon in reteua Orange, reusesc viteze de peste 60/70 Mbps. In schimb, Digi imi ofera in zona mea numai 7 Mbps, asta in zilele bune ;).

Sunt perioade in care fac testul de viteza si nu trece de 3 sau maxim 4. Nu ar fi o problema, in casa am WiFi. Dar au fost momente in care internetul fix nu a functionat si am fost nevoit sa apelez la datele mobile 4G. Si nu am fost chiar multumit.

O mica problema apare in dreptul conversatiilor telefonice. Nu de putine ori sunt rugat sa ies pe balcon sau sa-mi schimb pozitia, interlocutorul imi spune ca ma aude slab. Dar repet, este un caz particular si depinde de locatia mea. Cert este ca in aceasta zona, semnalul nu este cel mai bun.

Am observat ca pe oriunde ma duc, vitezele 4G sunt mai slabe in comparatie cu Orange, cu mici exceptii. Este vorba despre Brasov, insa nu sunt atat de mici incat sa nu pot naviga pe internet. Teoretic, nu simti nevoia de mai mult in centrul orasului, dar tu stii ca se poate si mai bine.

*test de viteza, upload si download, in interiorul apartamentului

Digi Mobil 2021

La sfarsit de saptamana ma plimb destul de mult cu masina si fac hotspot pentru muzica. Vizitez alte orase, distante mai lungi sau mai scurte. Semnal exista peste tot si putine au fost momentele in care nu am avut retea deloc. Aici DigiMobil sta destul de bine. Semnal exista in toata Romania, dar nu foarte puternic.

Ce pot spune dupa 6 luni de zile? Nu am motive momentan sa trec la alt operator. Mai spun cateva cuvinte grele 😉 cand ma suna cineva si trebuie sa ies pe balcon sau sa ma plimb prin casa.

Cateva cuvinte mai neplacute mai spun si cand imi astept sotia sa iasa de la serviciu, stau in masina si 10 sau 20 minute nu pot folosi deloc internetul, semnal 4G “nema” in Sanpetru, o comuna lipita de Brasov.

Nu ma declar nici multumit, dar nici nemultumit. Pur si simplu, nu simt nevoia de mai mult acum, internetul 4G “nelimitat” ma face sa raman la ei. Si chiar daca vitezele nu sunt mega uriase, sunt suficiente sa ruleze clipuri HD sau FHD pe YouTube, asta in oras sau in masina, in timpul plimbarilor.

Satisfacator, aceasta ar fi calificativul pe care il acord dupa 6 luni impreuna cu DigiMobil.