Acasă Stiri Android Si Noutati Primul telefon din lume cu ecran care se “trage” este un TCL

Primul telefon din lume cu ecran care se “trage” este un TCL

0

Cum adica ecran care se trage? Asa se explica cel mai bine in limba romana fenomentul. Practic este ca o jaluzea sau daca vreti un termen si mai frumos, sa spunem ca este un display extensibil.

Cei de la TCL spun ca este primul telefon extensibil din lume si cred ca ne spun adevarul. TCL este un nume mare in domeniu, companie infiintata inca din anul 1981.

Are sediul in China si este impartita in mai multe divizii. La infiintare, se ocupa cu fabricarea de casete video sau audio. De-a lungul timpului, si-a trecut in palmares produse precum masini de spalat, aparate de aer conditionat, frigidere, televizoare, dar si telefoane mobile.

Si in Romania gasim o serie de produse, vedeti cateva AICI.

Acum, ei ne prezinta un concept. Nu stiu cat de bine va prinde la public dar este placut sa vedem prototipuri de acest gen. Este vorba despre un telefon cu 3 parti separate. Asta inseamna mai mult loc pentru un display, insa numai atunci cand este “impaturit”.

*Au fost prezentate mai multe versiuni pentru acest telefon, fiecare cu o actionare diferita

Practic, este ca un telefon mobil extensibil, unul care se poate transforma intr-o tableta. Reprezinta asa ceva viitorul? Greu de spus.

Cei de la gsmarena.com au reusit sa-l fotografieze pe unul dintre ele in cadrul evenimentului de prezentare, dar producatorul nu le-a dat voie sa-l testeze. Mai exact, au primit o rugaminte de genul “Do not fold, please”.

Totusi, TCL spune ca este vorba despre o pliere neteda, un decalaj minim si nu in ultimul rand, testat riguros pentru durabilitate. Daca ma intrebati pe mine, va ramane la stadiul de prototip.

Desfasurat, ecranul unuia dintre ele, are o rezolutie 3K si o diagonala de 10 inch. Impaturit, se ajunge la o diagonala de 6.65″. Practic, pentru a avea acces la cei 10″, trebuie sa actionezi din partile laterale ale telefonului.

Nu cred ca aceste prototipuri sunt functionale, nu am gasit detalii legate de specificatiile tehnice. Probabil ca au vrut putin sa ne impresioneze si sa ne arate ce pot face ei.

Iata si despre ce este vorba (video) in cazul celui mai interesant:

Si prezentarea unui alt concept, tot TCL:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here