Connect with us

Stiri despre telefoane

Care sunt de fapt vitezele Digi Mobil in reteaua 4G si 5G?

Published

on

Care sunt de fapt vitezele Digi Mobil in reteaua 4G si 5G? Am scris destul de multe articole despe acest operator, mai ales din momentul in care am devenit clientul lor si la telefonia mobila. Am facut teste de viteza in oras sau prin comune, mi-am spus parerea despre ei dupa 6 luni de la portare, am vorbit despre oferte, cartele, acoperire 5G, etc.

Testele pe care le facem noi, pot fi catalogate ca fiind irelevante. Nu are rost ca eu sa-i critic pentru semnalul slab pe care-l am in apartament, este un caz personal. Poate cineva sa vina si sa spuna ca el are semnal de X ori mai mare si am scris degeaba articolul.

Trebuie sa ne bazam pe cifrele oficiale, cele puse la dispozitie chiar de catre Digi Mobil. Dar este adevarat ca puterea maxima a semnalului oferit de catre ei, este mai slab in comparatie cu alti operatori de telefonie mobila in Romania.

Advertisement

vitezele Digi Mobil in reteaua 4G si 5G

In tabelul de mai jos, vedem clar care sunt vitezele de download/upload pe care Digi la ofera. Cifrele acestea sunt disponibile in mod public, le gasiti la ei pe site. Ma gandesc ca sunt actualizate la zi:

3G Download 15 Mbps
Upload 4.6. Mbps

4G

(2100 MHz, FDD)

Download 75 Mbps
Upload 21 Mbps

4G 

Advertisement

(2600 MHz, FDD)

Download 100 Mbps
Upload 10 Mbps

5G

(3600 MHz)

Download 600 Mbps
Upload 40 Mbps

Vitezele Digi Mobil in reteaua 4G si 5G – concurenta?

Am incercat sa culeg date exacte si de la concurenta. Am cautat la Orange pe website, dar si la Vodafone sau la Telekom. Retinem ca aceste cifre sunt cele oficiale, maxime pe care ei le ofera. Asta nu inseamna ca ne vom si bucura de ele oriunde am merge, conteaza enorm si modelul telefonului.

In cazul celor de la Orange, am gasit la ei pe site urmatoarele informatii. Si putem spune ca vitezele maxime sunt simtior mai mari:

Advertisement
  • 4G – pana la 142 Mbps pentru download și pana la 47.5 Mbps pentru upload
  • 4G+ – pana la 355.6 Mbps pentru download și pana la 47,5 Mbps pentru upload

[the_ad id=”76866″]

Vodafone nu ofera date exacte (sau nu le-am gasit eu). In schimb, am dat peste informatia aceasta – “Vodafone 4G – viteze de pana la 225 Mbps, “acoperire internet 5G) cu viteza de pana la 500 Mbps.

Digi Mobil in reteaua 4G si 5G, viteze upload/download

Am cautat informatii referitoare la vitezele pe care Telekom Romania le pune la dispozitie, am gasit urmatoarele: “viteza 4G maxima estimata de transfer a datelor este de 150 Mbps pentru descarcare și de 50 Mbps pentru incarcare.”

Cititi si comparati vitezele pe care le-am scris anterior, asa va puteti da seama mai bine despre infrastructura pe care o asigura operatorii de telefonie mobila din Romania. Dar trebuie sa nu uitam ca daca ei scriu “pana la 500 Mbps”, asta nu inseamna automat ca atat vom primi. Cu atat pleaca de la ei, “dar apa calda se pierde si pe drum” 😉

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171