Connect with us

Stiri despre telefoane

Probabil o decizie buna, OPPO si Vivo ar renunța la telefoanele pliabile

Published

on

Conform mai multor surse, OPPO și Vivo ies de pe piața telefoanelor mobile, posibil să fie vorba și despre OnePlus. In caz ca nu ați aflat deja, Vivo se retrage din România.

Dacă mă întrebați pe mine, este o decizie mai mult decât inspirată, dar trebuie să așteptăm ceva oficial.

Se presupune că această decizie este motivată de scăderea semnificativă a cotei de piață pe segmentul telefoanelor pliabile înregistrată de aceste mărci în cursul anului trecut.

Advertisement

Prin urmare, într-un viitor neclar, aceste companii ar putea să se retragă din competiția pe piața telefoanelor pliabile, lăsând câmp liber gigantilor Samsung și Huawei.

Între timp, Huawei pregătește lansarea unui smartphone revoluționar cu două plieri, care ar urma să fie un dispozitiv cu ecran de 10 inch și să vizeze inclusiv piața tabletelor. Acest telefon hibrid, care ar putea adopta o configurație triplu-pliabilă în forma literei Z, este așteptat să debuteze înainte de sfârșitul lunii iunie.

Probabil o decizie buna, OPPO si Vivo ar renunța la telefoanele pliabile

Pe de altă parte, Samsung pare să se îndrepte către inovație cu finalizarea dezvoltării unui ecran rulabil, stârnind așteptări crescute pentru lansarea unui smartphone cu această tehnologie. Există posibilitatea ca Samsung să exploreze, conceptul de design triplu-pliabil, similar cu Huawei.

Advertisement

Informatiile provenind din surse locale chineze și din industria IT arată planurile Huawei de a începe producția în masă a primului telefon din lume care se pliază de două ori în formă de Z, cu intenția de lansare în prima jumătate a anului curent.

Succesul recent al Huawei, evidențiat prin lansarea smartphone-ului 5G „Mate 60 Pro” și creșterea cotei de piață în China, subliniază ambiția companiei de a domina piața internă prin introducerea telefonului triplu-pliabil.

Ca o opinie personală, simt că ceva trebuie să se întâmple și în acest domeniu, cel al pliabilelor. Parcă se bate pasul pe loc și nu prea există o evoluție evidentă a acestor dispozitive, probabil nici nu au vânzări conform așteptărilor. Dar ceva ar trebui totuși să se schimbe.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des