Connect with us

Stiri despre telefoane

Probleme in paradis, CEL.ro da in judecata eMag

Published

on

CEL.ro da in judecata eMag – 2 magazine mari, unele care in ultima perioada se pare ca au avut ceva de impartit. Nu de putine ori, in categoria “clipuri recomandate” de pe YouTube, mi-au fost sugerate clipurile celor de la cel.ro.

Si nu clipuri in care sa vad recenzii. Mai mult, magazinul a si sponsorizat clipurile, sau mai exact, Tiberiu POP, CEO ul CEL.ro si DOMO. Conform descrierii canalului de YT, CEL.ro este online din august 2004, are peste 100 de angajati si in 2018 a avut o cifra de afaceri de 266,299,913 lei. CEL.ro are peste 4.000.000 de comenzi livrate si in jur de 1.500.000 clienti.

Daca aveti timp si rabdare sa urmariti clipul, l-am atasat in ultima parte a articolului. In ultima perioada, clipurile au devenit tot mai virulente si chiar titlurile materialelor video sunt destul de rele, sa nu mai discutam despre imagini.

Advertisement

Simbolul EURO in dreptul “E” de la eMAG si chiar secera si ciocanul ce tin loc de litera “G”, destul de urat as spune. Oricum, justitia va spune cine are dreptate, nu este cazul sa ne pronuntam noi.

Probleme in paradis, CEL.ro da in judecata eMag

Ok, dar despre ce este vorba? Iata ce scrie in comunicatul de presa:

“CEL.ro a dat in judecata eMag pentru incalcarea legii 84 din 1998, lege ce reglementeaza, printre altele, drepturile asupra marcilor inregistrate. Prin intermediul canalului sau de Youtube, seful CEL.ro explica intr-un clip care a devenit viral si care a strans in primele 48 de ore peste 40 de mii de vizualizari (si mai multe like-uri decat clipul eMag cu Sora din 4.3 mil vizualizari) motivele pentru care acestia isi cauta dreptatea in justitie.”

Advertisement

“Tiberiu Pop afirmă că în perioada 02.12.2017 – 09.07.2019 eMag și-a promovat în Google magazinul său online folosind marca înregistrată CEL.ro, practică ce încalcă articolul 90 din legea mai sus menționată.

Cauți www cel ro? Descoperă Oferta-eMag.ro
https://www.emag.ro/search/www+cel+ro
Cumpără www cel ro online pe eMAG.ro. Profită acum de prețuri avantajoase . Găsești mai mult decât crezi! Comandă și ai livrare și retur simplu!

Chiar dacă publicitatea nu a fost plătită, acesta afirmă că eMag nu a întreprins acțiunile necesare pentru a stopa folosirea mărcii așa cum a făcut în cazul mărcilor deținute de Naspers, ba mai mult a folosit tehnici de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) pentru a împinge anunțul său publicitar cât mai sus în rezultate și pentru a induce în eroare câți mai mulți clienți aflați în căutarea mărcii sale. Modalitate de promovare pe care eMag nu a fost folosit-o doar cu marca CEL.ro ci și cu multe alte mărci înregistrate.

Advertisement

El mai afirmă că în urma acestei activități ilegale care s-a întins pe o perioadă de aproape 2 ani au fost induși în eroare, din calculele sale, în jur de 51,845 de clienți, fapt ce a prejudiciat CEL.ro de un venit de 781.822 lei. Mai mult decât atât, publicitatea înșelătoare a creat confuzie în rândul consumatorilor, în mintea acestora instalându-se credința că CEL.ro a fost cumpărat de eMag.

De asemenea șeful CEL.ro își exprimă tot prin intermediul clipului și nemulțumirea față de sancțiunea primită de eMag din partea Serviciului Practici Neloiale din cadrul ANAF.

El afirmă că, în ciuda faptului că termenul legal de soluționare era de 30 de zile, CEL.ro a reușit sa obțină un document care sa ateste că eMag a fost sancționat doar după 5 luni și în urma a numeroase telefoane, a 2 audiente și a unei acțiuni în instanță împotriva ANAF.

Advertisement

Prin prisma controalelor pe care CEL.ro le-a primit din partea ANAF, și care de fiecare dată s-au soluționat extrem de rapid și cu sancțiuni, Pop consideră că în cazul sesizării depuse de CEL.ro împotriva eMag instituția statutului a făcut tot posibilul să mușamalizeze faptele. De asemenea, sancțiunea pe care ANAF a aplicat-o, adică avertisment, este grav disproporționată față de gravitatea faptelor. De aceea acesta consideră că și deciziile acestei instituții ca și în cazul consiliului monopolului au fost „influențate” de către eMag.

Înființat în 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% românesc, cu 100 de angajați harnici și 266.299.913 lei cifra de afaceri în 2018.”

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
5 Comments

5 Comments

 1. Anonim

  noiembrie 6, 2019 at 11:48

  Sunteti niste hoti si tot voi sunteti nemultumiti!

  • Anonim

   noiembrie 6, 2019 at 14:51

   Esti prea dur 🙂 Ai dovezi ca sunt hoti?

 2. Anonim

  noiembrie 7, 2019 at 15:13

  Hai nu le mai lua apararea, documenteaza-te pe siteurile de specialitate ca toata lumea e nemultumita de ei datorita praticilor de inselaciune. Oriunde dai de cel.ro ei au cel mai mic rating si cele mai multe comentarii negative despre cum inseala lumea.

  • Anonim

   noiembrie 7, 2019 at 16:21

   Nu le am luat apararea, dar este aiurea sa faci pe cineva hot, dupa ce ai citit comentarii pe bloguri sau in alta parte. S-a pronuntat vreo sentinta cum ca ar fi hoti si nu am aflat eu?

 3. Anonim

  septembrie 8, 2020 at 14:50

  Am cumparat o trotineta electrica Xiaomi M365 pe firma ( Din pacate) si dupa 5 luni nu a mai functionat, a fost trimisa in garantie la CEL.RO si au anulat garantia pe motiv ca a intrat apa in ea, ceea ce e total neadevarat. Pentru reparatie mi-au cerut costul de nou al trotinetei si prefer sa cumpar alta.
  Nu recomand CEL.RO, anuleaza garantiile fara nici un motiv, blocheaza comentariile pe facebook, pur si simplu asta e modelul lor de business, sa traga tepe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171