Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce inseamna punctul verde care apare pe display-ul telefonului

Published

on

Este un punct verde ce seamana cu un LED ce se aprinde atunci cand deschizi o serie de aplicatii, insa nu este vorba de niciun LED la mijloc, totul se face din soft. Si l-ai vazut daca detii un telefon ce ruleaza minim Android 12, indiferent de model sau de numele producatorului.

Incepand cu aceasta versiune a indragitului sistem de operare, Google a introdus o serie de caracteristici de confidentialitate, inclusiv un indicator de activitate a camerei și microfonului. Acesta poate fi vazut si in pozele atasate si apare sub forma de punct verde (sau alta culoare) in coltul din dreapta sus al ecranului, dar depinde de cum este setata orientarea display-ului. Punct verde in aplicatia de telefonie:

punct verde telefon

Acest indicator verde apare numei atunci cand camera foto sau microfonul sunt folosite de orice aplicatie instalata pe smartphone. Este o masura de securitate, dar asta nu inseamna automat ca o aplicatie ar incalca confidentialitatea sau ar folosi camera sau microfonul intr-un mod neautorizat. Punct verde in aplicatia de camera:

Advertisement

punct verde camera telefon

Bine ca l-au integrat, iti poti da seama cu usurinta in momentul in care o aplicatie utilizeaza aceste componente desi nu ar avea de ce sa o faca. Daca vrei sa verifici ce aplicații au utilizat recent camera sau microfonul, accesa meniul de confidentialitate in setarile telefonului si sa verifici istoricul utilizarii. Te intrebi cum sa accesezi acest meniu?

  • Intra in zona de setari, fie tragi de bara de notificari, fie accesezi iconita principala ce te duce in setarile generale.
  • Dupa ce ai ajuns in acest meniu, cauta bara pe care scrie Securitate si Confidentialitate (poate diferi usor in functie de UI)
  • In acest meniu, poti vedea dar si gestiona diferite setari de confidentialitate, cum ar fi accesul la camera, microfon, locatia, contacte si multe altele. Ai un acces si la istoricul utilizarii camerelor si microfonului si poti gestiona permisiunile de acces ale aplicatiilor pe care le-ai instalat pe telefon sau cele cu care a venit el din fabrica.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Alin

    martie 31, 2023 at 19:32

    Te-a sunat Elon Musk ? 🥹

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des