Connect with us

Stiri despre telefoane

Cum conectezi telefonul Samsung la televizor prin Smart Things

Published

on

Televizoarele inteligente reprezinta o optiune tot mai populara pentru cei care doresc sa vizualizeze continutul preferat de pe diferite platforme de streaming, pana la urma acesta este motivul pentru care se numeste “Smart TV”. Insa, daca doresti sa afisezi continutul de pe telefonul mobil pe un ecran mai mare, conectarea poate fi o solutie practica si usoara. In cele ce urmeza, vom vedea cateva modalitati simple de a conecta telefonul Samsung la televizorul inteligent prin intermediul aplicatiei Smart Things.

conectare smartthings

Si de ce Samsung? Pentru ca Smart Things este o aplicatie dezvoltata fix de catre ei, una care permite utilizatorilor sa controleze diferite dispozitive de acasa, precum televizoare, electrocasnice sau sisteme de iluminat. Aplicatia este compatibila cu diferite modele de televizoare Samsung, precum si cu alte dispozitive inteligente care utilizeaza tehnologia Internet of Things (IoT).

conectezi telefonul Samsung la televizor prin Smart Things

Cum sa conectezi telefonul Samsung la televizor prin Smart Things

Pentru a conecta telefonul Samsung la televizor prin Smart Things, trebuie sa citesti si sa parcurgi acesti pasi:

Advertisement
 1. Descarca si instaleaza aplicatia Smart Things pe telefonul mobil, dar majoritatea telefoanelor Samsung deja o au instalata. Aplicatia este gratuita in Google Play sau in App Store daca ai un telefon iPhone.
 2. Porneste televizorul si asigura-te ca este conectat la aceeasi retea Wi-Fi ca si telefonul mobil, un pas important si pe care nu trebuie sa-l ignori. Retine, aceeasi retea WiFi! Nu 4G, 5G sau altceva.
 3. Deschide aplicatia Smart Things si apasa pe butonul “Adauga dispozitiv” din partea de sus a ecranului.
 4. Selecteaza optiunea “Televizor” din lista de dispozitive disponibile.
 5. Urmeaza instructiunile afisate in aplicatie pentru a conecta telefonul mobil la televizor prin intermediul aplicatiei.
 6. O data ce telefonul mobil este conectat la televizor prin intermediul aplicatiei, poti afisa continutul de pe telefon pe televizor prin intermediul functiei “Smart View”.

Afisarea continutului de pe telefon pe televizor prin Smart View

Daca ai parcurs cu bine pasii de mai sus si ai reusit conectarea, poti utiliza functia “Smart View” pentru a afisa continutul de pe telefon pe televizor. Pentru a utiliza aceasta functie, citeste mai jos:

 1. Deschide aplicatia Smart Things pe telefonul tau mobil si selecteaza televizorul.
 2. Apasa pe butonul “Smart View” din partea de jos a ecranului.
 3. Selecteaza continutul pe care doresti sa-l afisezi pe televizor.
 4. Continutul afisat pe televizor va fi sincronizat cu cel de pe telefonul mobil.

Aceasta aplicatie este bine pusa la punct si destul de complexa, compatibila cu o gama larga de dispozitive inteligente, inclusiv aparate electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive de securitate si multe altele. Asa ai reusit sa conectezi telefonul Samsung la televizor prin Smart Things. Haideti sa vedem ce mai poate face aceasta aplicaie de la Samsung, e pacat sa o aveti deja instalata si sa nu o utilizati!

conectare samsung la samsung

Control de la distanta al dispozitivelor inteligente

Una dintre cele mai utile functii este capacitatea de a controla dispozitivele inteligente de la distanta. Acest lucru inseamna ca, prin intermediul aplicatiei Smart Things, utilizatorii pot porni sau opri diferite dispozitive inteligente, precum si sa ajusteze setarile acestora. De exemplu, poti opri electrocasnice compatibile, regla temperatura in casa sau chiar controla lumina din diferite camere.

conectare dispozitive samsung

Monitorizarea consumului de energie

Aplicatia Smart Things de la Samsung te poate ajuta si la monitorizarea consumului de energie al dispozitivelor inteligente din casa. Utilizatorii pot accesa informatii detaliate despre consumul de energie al diferitelor dispozitive, astfel incat sa poata ajusta setarile acestora pentru a economisi energie si a reduce costurile. De exemplu, se poatet verifica consumul de energie al aerului conditionat si poate fi ajustat in consecinta pentru a economisi energie. Dar inca o data, este vorba despre dispozitive compatibile.

aplicatia samsung smart things tutorial romana

Automatizare si programare

Este buna si pentru a automatiza si programa diferite dispozitive inteligente din casa. Astfel, doritorii pot programa dispozitivele pentru a se porni sau opri la anumite ore, astfel incat sa se asigure ca sunt utilizate numai atunci cand este cu adevarat nevoie de ele. Si la ce pret are energia electrica acum … De exemplu, poti programa dispozitivele de iluminat pentru a se aprinde automat in momentul in care ajungi acasa.

Advertisement

aplicatie smart things android

Monitorizarea securitatii casei

Poti instala si diferite dispozitive de securitate, precum camere de supraveghere, detectoare de fum si senzori de miscare, si poti accesa informatii despre acestea prin intermediul intrfetei aplicatiei. De exemplu, poti observa daca exista miscari neobisnuite in casa si pot primi alerte prin intermediul aplicatiei in cazul in care detecteaza o amenintare potențiala. Interesanta si complexa aplicatie!

sursa foto (1)

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Alin

  martie 30, 2023 at 19:09

  Poti face altceva mult mai important prin aplicatia aia si anume calibrarea imaginii. Dar nu se poate pe orice Samsung si nici nu merge cu orice telefon,numai cu cele de top. Dar rezultatul este fantastic,chiar comparabil cu al unui calibrator profesionist si alea chiar costă !
  Scrie si asta ca multi le au si habar nu au ce au…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des