Connect with us

Total

Qualcomm anunta seria Snapdragon X pentru PC-uri

Published

on

Seria Snapdragon X vine ca o extensie a eforturilor anterioare ale companiei in domeniul PC-urilor, care au inclus dezvoltarea de tehnologii de conectivitate 5G si unitati de procesare neurale (NPU) pentru laptopuri. Se pare ca amercianii de la Qualcomm nu ignora si restul domeniilor, in materie de telefoane mobile ne-am convins de capacitatile lor, unele excelente!

Compania a adoptat o noua arhitectura de denumire pentru aceasta serie, cu scopul de a se alinia la noile sale directii strategice in industria PC. Aceasta schimbare este rezultatul unor analize extinse, cercetari de piata si feedback din partea ecosistemului PC. Noua denumire include si un sistem vizual de design nou, cu logo-uri si ecusoane actualizate.

Snapdragon X pentru laptopuri si calculatoare

Snapdragon X de la Qualcomm

Desi detaliile tehnice complete nu au fost inca dezvaluite, producatorul a mentionat ca noile platforme vor beneficia de un nou CPU personalizat, numit Qualcomm Oryon. Acesta va lucra in tandem cu o unitate de procesare neurala (NPU) pentru a imbunatati experientele utilizatorilor prin intermediul inteligentei artificiale.

Anuntul vine intr-un moment in care industria PC este in plina schimbare, cu un accent tot mai mare pe performanta energetica si capabilitati de calcul avansate. Qualcomm sugereaza ca anul 2024 ar putea fi un moment crucial pentru industria PC, cu Seria Snapdragon X avand potentialul de a influenta directia in care se indreapta piat

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des