Connect with us

Stiri despre telefoane

Qualcomm ar pregăti un procesor Snapdragon 8 Gen 3 Lite

Published

on

Recent, au apărut zvonuri despre dezvoltarea unui nou procesor de către Qualcomm, care nu este Snapdragon 8 Gen 4, așa cum s-ar fi așteptat, ci posibil o variantă mai accesibilă a seriei Snapdragon 8 Gen 3.

Informațiile au fost împărtășite pe Weibo de Digital Chat Station, o sursă recunoscută pentru acuratețea scurgerilor sale în domeniul tehnologiei.

Potrivit acestor detalii, noul cip, denumit SM8635, ar include un nucleu ARM Cortex X4 la 2,9 GHz și un GPU Adreno 735.

Advertisement

Snapdragon 8 Gen 3 Lite – puternic, dar nu exagerat de scump

Qualcomm ar pregăti un procesor Snapdragon 8 Gen 3 Lite

Qualcomm ar pregăti un procesor Snapdragon 8 Gen 3 Lite

Scorul AnTuTu, care depășește 1,7 milioane sugerează că acest procesor ar putea avea o performanță superioară față de Snapdragon 8 Gen 2, făcându-l potențial o alternativă mai accesibilă la Snapdragon 8 Gen 3. Probabil pentru telefoane destul de puternice, dar nu foarte scumpe, nici de tip flagship.

În plus, Roland Quandt, un alt leaker de renume, a menționat că Qualcomm lucrează la două cipuri similare, SM8635 și SM7675, adăugând un strat de mister asupra locului pe care l-ar ocupa SM8635 în gama Snapdragon.

Se presupune că “SM7675” corespunde la Snapdragon 7+ Gen 3, considerat cel mai puternic chipset din seria Snapdragon 7, conform afirmațiilor anterioare ale Digital Chat Station.

Speculațiile privind modelele de telefoane ce vor fi echipate cu noul procesor SM8635 includ Poco F6, Redmi Note 13 Turbo și un viitor model din seria iQOO Neo.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des