baterie

HongMeng OS, Huawei pregateste propriul sistem de operare

HongMeng OS, Huawei pregateste propriul sistem de operare

HongMeng OS, Huawei pregateste propriul sistem de operare, este chiar declaratia facuta (pentru  Financial Times) catre Tim Watkins, cel ce este vicepreședinte al operațiunilor Huawei pentru Europa de Vest. Se zvoneste ca acest sistem de operare, va purta denumirea de HongMeng OS.

Aceasta miscare vine ca urmare a jocului de-a “soarecele si pisica”, joc pe care tot mai des l-am vazut intre Huawei si SUA. Mai pe scurt, Google a restrictionat accesul celor de la Huawei la serviciile integrate in sistemul de operare Android.

Se pare ca acesta este planul B, o declaratie in acest sens a mai fost facuta in luna martie, CEO-ul Huawei pentru afaceri de consum, Yu Chengdong, acesta declara ca deja compania și-a pregatit propriul sistem de operare si ca chiar va fi prezentat in curand.

Huawei a insistat mereu sa se dezvolte in baza propriilor resurse, insistând să-și foloseasca și sa-și creeze propriile procesoare, avem capacitatea de a pune la punct si un sistem de operare propriu” – Yu Chengdong

Greu nu este sa dezvolti un sistem de operare si sa-l faci sa ruleze pe un telefon, problema apare in momentul in care vrei ca anumite aplicatii sa fie compatibile cu acest OS. La ora actuala, pentru Android, sunt disponibile in jur de 3,5 milioane de aplicatii.

HongMeng OS, Huawei pregateste propriul sistem de operare
HongMeng OS

Peste 2.5 milioane sunt disponibile si in dreptul iOS, cele mai populare sisteme de operare in domeniul telefoanelor mobile.

Spre exemplu, in dreptul sistemului de operare dezvoltat de catre Samsung, putem bifa numai in jur de 5000 de aplicatii, asta in conditiile in care acest O.S a aparut inca din anul 2012.

HongMeng OS, Huawei pregateste propriul sistem de operare

Huawei este o forta la nivel mondial si probabil ca vor avea puterea sa treaca peste sicanarile venite din partea SUA. Insa, ramane sa aflam in ce masura sunt capabili sa dezvolte un ecosistem in jurul sistemului de aplicare pe care vor sa-l dezvolte.